SDSC’s zullen de toekomst van stads- en buurtpreventie veranderen

Volgens BCC Research zal de ‘slimme stadsmarkt’ in 2021 een bedrag van 775 miljard dollar bereiken. Een groot van dit bedrag gaat naar veiligheid.
Daarom hebben veel stedelijke centra al SDSC’s, Strategic Decision Support Centers (strategische ondersteuningscentra) geïmplementeerd. Een SDSC helpt bij het verenigen en centraliseren van openbare veiligheidsoperaties door middel van een gemeenschappelijk plaatje en bevordert de samenwerking met particuliere organisaties.

Wat verandert, is dat de technologie waarop SDSC’s worden gebouwd betaalbaarder en toegankelijker wordt voor kleinere gemeenschappen. Dit soort oplossingen kunnen worden ontwikkeld om politiebureaus in specifieke wijken en districten te ondersteunen tegen een prijs die binnen hun budget past.

Met behulp van een SDSC hebben lokale verantwoordelijken een beter beeld en meer informatie bij de hand. Dit helpt hen de responstijden te verkorten, de oplossingspercentages te verhogen en effectieve strategieën voor misdaadpreventie op te bouwen. In de toekomst zullen SDSC’s een belangrijke rol blijven spelen in het verbeteren van buurtpreventie / beveiliging in grote en kleine gemeenschappen.

 

Meer weten? Neem contact op via sales@videoguard.nl of bel 085 – 041 05 10.