home_image

In veel sectoren wil de klant geen product, maar een oplossing die zijn proces faciliteert en efficiënter maakt. Voor veel installateurs kan dit betekenen dat de vraag verder gaat dan het specialisme te bieden heeft. In die situaties biedt VideoGuard de helpende hand met specialisten die thuis zijn in de integrale en geünificeerde toepassing van beveiligingsproducten van niet minder dan DERTIG fabrikanten!

Openbaar vervoer

De beveiligingsuitdagingen in het openbaar vervoer zijn groot. Het gaat meestal om omvangrijke projecten met een beperkt budget, terwijl er gezien de concentraties van publiek aanzienlijke dreigingen zijn. VideoGuard heeft veel ervaring met beveiliging van stations, waarbij de apparatuur niet alleen de veiligheid vergroot, maar ook bijdraagt aan verbeterde efficiency. Bijvoorbeeld doordat toezichthouders doelmatiger zijn in te zetten.

foto openbaar vervoerHet plaatsen van toezichtcamera’s is op zich geen kunst. De uitdaging is om cameratoezicht te laten bijdragen aan het proces als geheel. Dat is het uitgangspunt van Security Center, het beveiligingsplatform van Genetec, waarmee onder andere de luchthaven Schiphol wordt beveiligd, maar dat ook geschikt is voor veel kleinere projecten. Dankzij de open technologie is het mogelijk de meest uiteenlopende systemen aan te sluiten voor meting en sturing. Via een geavanceerd, maar overzichtelijk dashboard zijn zo de ontwikkelingen en trends te monitoren. Op basis daarvan zijn bijvoorbeeld toezichthouders in te roosteren, zodat deze geen geld kosten op locaties waar zij op die tijden niet nodig zijn. Security Center biedt de mogelijkheid om automatisch te sturen op geconstateerde omstandigheden. Zelfs opschaling tijdens een incident is mogelijk, waarbij automatisch de procedures worden aangepast.

Ook met slimme camera’s is extra veiligheid te combineren met een hogere efficiency. Deze camera’s signaleren ongewenste gebeurtenissen en sturen alleen dan hun beelden door naar een centralist die voor interventie kan zorgen. Centralisten hoeven dus niet de hele dag naar tientallen monitoren te staren, waarop niets bijzonders is te zien, maar kunnen zich volledig concentreren op incidenten die om een snelle reactie vragen. Voorbeelden zijn mensen die vallen, een te grote drukte op perrons, mensen die over het spoor lopen, graffitispuiters, zakkenrollers en mensen die rondhangen zonder duidelijk doel.

foto openbaarvervoerNatuurlijk behoort cameratoezicht onderweg ook tot de mogelijkheden. Speciale, vlakke en vandaalbestendige groothoekcamera’s zijn geschikt om aan de plafonds van voertuigen gemonteerd te worden. Als vandalisme of bedreiging van personeel of reizigers wordt geconstateerd, kan over beelden met een zeer hoge resolutie worden beschikt. De camera’s zijn ook berekend op moeilijke lichtomstandigheden die optreden als de bus door het donker of juist onder de felle zon rijdt. Trillingen en elektromagnetische velden hebben geen invloed op de beeldkwaliteit. Beelden zijn bovendien via 4G live door een meldkamer te ontvangen. Ook wanneer zij van een door een conducteur of veiligheidsmedewerker gedragen bodycam afkomstig zijn.

Genetec Security Center van Genetec is een wereldwijd gebruikte oplossing die geschikt is voor camera’s van de meeste kwaliteitsmerken. Ook toegangsbeheer en kentekenherkenning worden ondersteund. Zo kan alarm worden gegenereerd als auto’s illegaal gebruik maken van de busbaan. Via de moduul Clearance kunnen beelden worden gedeeld met andere organisaties, zoals de politie. Die kunnen de beelden van misdrijven opvragen via een gewone beveiligde internetverbinding. Degene die de beelden in Clearance plaatst bepaalt door wie en wanneer deze bekeken kunnen worden.

Meer weten?

Er valt nog veel meer te vertellen over de mogelijkheden Benieuwd? Maak een afspraak en kom langs voor een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk. Natuurlijk kunt u ook via de mail een afspraak maken.

Het laatste nieuws

Bosch samenwerking

Bosch samenwerking

22-09-2022

VideoGuard is door Bosch benoemd als certified X2 Connect partner! Dit partnership is een bevestiging en waardering voor de succesvolle samenwerking tussen VideoGuard en

Lees meer
Support

Nieuwe prijslijst Bosch

16-09-2022

Download hieronder uw nieuwe prijslijst van Bosch. Deze prijzen gelden vanaf 5 september 2022.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis