home_image

openbaar vervoer: Wilt u een camera beveiligingssysteem waarbij de apparatuur niet alleen de veiligheid in het openbaar vervoer vergroot, maar ook bijdraagt aan verbeterde efficiency?

De beveiligingsuitdagingen in het openbaar vervoer zijn groot. Het gaat meestal om omvangrijke projecten met een beperkt budget, terwijl er gezien de concentraties van publiek aanzienlijke dreigingen zijn. VideoGuard heeft veel ervaring met beveiliging van stations, waarbij de apparatuur niet alleen de veiligheid vergroot, maar ook bijdraagt aan verbeterde efficiency. Bijvoorbeeld doordat toezichthouders doelmatiger zijn in te zetten.

foto openbaar vervoerHet plaatsen van toezichtcamera’s is op zich geen kunst. De uitdaging is om cameratoezicht te laten bijdragen aan het proces als geheel. Dat is het uitgangspunt van Security Center, het beveiligingsplatform van Genetec, waarmee onder andere de luchthaven Schiphol wordt beveiligd, maar dat ook geschikt is voor veel kleinere projecten. Dankzij de open technologie is het mogelijk de meest uiteenlopende systemen aan te sluiten voor meting en sturing. Via een geavanceerd, maar overzichtelijk dashboard zijn zo de ontwikkelingen en trends te monitoren. Op basis daarvan zijn bijvoorbeeld toezichthouders in te roosteren, zodat deze geen geld kosten op locaties waar zij op die tijden niet nodig zijn. Security Center biedt de mogelijkheid om automatisch te sturen op geconstateerde omstandigheden. Zelfs opschaling tijdens een incident is mogelijk, waarbij automatisch de procedures worden aangepast.

Ook met slimme camera’s is extra veiligheid te combineren met een hogere efficiency. Deze camera’s signaleren ongewenste gebeurtenissen en sturen alleen dan hun beelden door naar een centralist die voor interventie kan zorgen. Centralisten hoeven dus niet de hele dag naar tientallen monitoren te staren, waarop niets bijzonders is te zien, maar kunnen zich volledig concentreren op incidenten die om een snelle reactie vragen. Voorbeelden zijn mensen die vallen, een te grote drukte op perrons, mensen die over het spoor lopen, graffitispuiters, zakkenrollers en mensen die rondhangen zonder duidelijk doel.

foto openbaarvervoerNatuurlijk behoort cameratoezicht onderweg ook tot de mogelijkheden. Speciale, vlakke en vandaalbestendige groothoekcamera’s zijn geschikt om aan de plafonds van voertuigen gemonteerd te worden. Als vandalisme of bedreiging van personeel of reizigers wordt geconstateerd, kan over beelden met een zeer hoge resolutie worden beschikt. De camera’s zijn ook berekend op moeilijke lichtomstandigheden die optreden als de bus door het donker of juist onder de felle zon rijdt. Trillingen en elektromagnetische velden hebben geen invloed op de beeldkwaliteit. Beelden zijn bovendien via 4G live door een meldkamer te ontvangen. Ook wanneer zij van een door een conducteur of veiligheidsmedewerker gedragen bodycam afkomstig zijn.

Genetec Security Center van Genetec is een wereldwijd gebruikte oplossing die geschikt is voor camera’s van de meeste kwaliteitsmerken. Ook toegangsbeheer en kentekenherkenning worden ondersteund. Zo kan alarm worden gegenereerd als auto’s illegaal gebruik maken van de busbaan. Via de moduul Clearance kunnen beelden worden gedeeld met andere organisaties, zoals de politie. Die kunnen de beelden van misdrijven opvragen via een gewone beveiligde internetverbinding. Degene die de beelden in Clearance plaatst bepaalt door wie en wanneer deze bekeken kunnen worden.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

Bosch Forensic Search Plug-in in samenwerking met Genetec

Bosch Forensic Search Plug-in in samenwerking met Genetec

25-09-2023

AI aangedreven plug-in voor geavanceerd incidentonderzoek. Voor snelle en nauwkeurige incidenten opvraging integreert de Forensische Zoek plug-in naadloos met Genetec Security Center. De plug-in maakt gebruik van de metagegevens

Support

Configureer Video Analytics eenvoudig

14-09-2023

Als een technologie te complex is om in te stellen, te beheren en te interpreteren, kan het zijn dat gebruikers niet de data vastleggen die ze nodig hebben om mensen en eigendommen

contact of support nodig?

Videogaurd advies

Ons team van experts helpt u graag!

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.