home_image

VideoGuard breidt uit met maritieme beveiliging

Nederland staat wereldwijd bekend als bouwer van alle soorten geavanceerde schepen. Beveiligingstechniek vormt een steeds belangrijker onderdeel van de installaties aan boord. VideoGuard ondersteunt maritieme installateurs sinds kort bij het realiseren van geïntegreerde beveiligingsoplossingen op basis van het bekende Genetec-platform.

flyer maritiem Op het gebied van Genetec heeft VideoGuard alle benodigde en gecertificeerde kennis al jaren in huis. De afgelopen twee jaar is het team van specialisten uitgebreid met Gertjan Bos en Randy Hottinga. Beiden hebben jarenlange ervaring in de maritieme markt en jachtenwereld. VideoGuard heeft inmiddels ook zelf ervaring opgedaan in deze sector, die gezien wordt als een markt met veel potentie. Het bedrijf ziet ook interessante mogelijkheden in de offshore- en cruise-markt. Op dit moment maakt de distributeur een maritieme roadmap voor de komende vijf jaar.

Geïntegreerde totaaloplossingen
VideoGuard wil in de maritieme sector gespecialiseerde installateurs helpen met het leveren van totaaloplossingen voor de beveiliging van schepen en offshore-installaties. Daarbij gaat het om producten en licenties, maar zeker ook om projectondersteuning en engineering. Installateurs kunnen van het offertetraject tot en met het onderhoud een beroep doen op de expertise van de distributeur.
Er wordt al volop gebruik gemaakt van videotoezicht en toegangsbeheer in de maritieme wereld. Maar vaak gaat het nog om ‘stand alone’-oplossingen, terwijl het Genetec-platform heel interessante integratiemogelijkheden biedt. Security Center van Genetec is een unified platform waarbij de gebruiker met één applicatie werkt waarin alle facetten van het securitysysteem samen komen. Security Center is bovendien schaalbaar en daarmee geschikt voor kleine systemen met enkele camera’s, maar ook voor de meeste complexe multiserver-omgevingen. Ook bestaande systemen zijn makkelijk uit te breiden met apparatuur en functionaliteiten.  

Koppeling security en scheepsinstallaties
Het Genetec-platform kan ook in de maritieme sector gebruikt worden als geïntegreerde oplossing voor videosurveillance, toegangsbeheer, indringerdetectie en intercom. Daarnaast zijn er bredere mogelijkheden te bedenken, zoals centraal beheer van een vloot en verschillende integraties met scheepsgebonden systemen. Dat laatste gebeurt op basis van industriële IoT-protocollen. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om camera’s automatisch te laten reageren op meldingen van de scheepsinstallaties. Andersom kunnen scheepsinstallaties ook reageren op signalen van de camera’s. Bijvoorbeeld als die oververhitting of rook signaleren. Zo worden processen aan boord ondersteund met geavanceerde beveiligingstechniek op basis van onder andere thermische camera’s, Lidar-detective sensors, LRAD, drone-detectors en andere oplossingen. Dergelijke integraties zijn uiteraard als maatwerk te leveren.

Automatische bewaking van veiligheidsprocedures
In de maritieme wereld wordt veel gebruik gemaakt van procedures. Op beveiligingsgebied worden die veelal bepaald door de ISPS-regelgeving. Om deze procedures geautomatiseerd en op uniforme wijze te bewaken en veiligheidspersoneel te ondersteunen, ontwikkelde Genetec de moduul Mission Control. Deze helpt het personeel aan boord bij het doorlopen van alle procedures door stapsgewijs alle benodigde informatie en instructies voor te schotelen, waarbij alle handelingen worden gelogd. Daarnaast kan Mission Control gedurende een incident afhankelijk van verschillende parameters geautomatiseerd acties uitvoeren. Tot slot is het met behulp van Federation mogelijk om een schip of vloot op afstand te monitoren en gedeeltelijk te beheren. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van één database met persoonsgegevens voor toegangsbeheer op de gehele vloot. VideoGuard kan adviseren hoe deze gevoelige gegevens veilig tussen de verschillende systemen gecommuniceerd kunnen worden. Want veiligheid is het uitgangspunt van de toegevoegde waarde die het bedrijf de maritieme installatiesector wil bieden.

Wij staan garant voor professioneel advies, snelle service en technische ondersteuning. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montréal Experience Center in Waalwijk? Neem dan contact met ons op via maritiem@videoguard.nl of via onderstaande knop.

Het laatste nieuws

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

09-04-2024

VideoGuard brengt een revolutionaire plugin op de markt voor integratie van AEOS in Genetec, twee van de meest geavanceerde securitysystemen op de markt. Deze innovatieve plugin stelt gebruikers in staat om naadloos te profiteren van de krachtige functionaliteiten van beide platforms,

Support

IVA Pro nu beschikbaar op multi-imager camera's

29-03-2024

Met firmware 9.0 voor CPP14-camera's is Intelligent Video Analytics (IVA) Pro nu beschikbaar op FLEXIDOME multi 7000i (IR) camera's. IVA Pro verbetert de beveiliging van gebouwen (IVA Pro Buildings) en perimeter (IVA Pro Perimeter). De cameras detecteren en classificeren objecten

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.