home_image

Hotels: Beveiligingstechniek die bijdraagt aan het comfort en de algehele beleving van het hotelverblijf

Beveiliging en gastvrijheid lijken tegengesteld aan elkaar, maar kunnen elkaar in werkelijkheid juist enorm versterken. Sowieso is het voor gasten natuurlijk prettig als zij zich merkbaar veilig kunnen voelen. Maar beveiligingstechniek kan ook bijdragen aan het comfort en de algehele beleving van het hotelverblijf. Daarnaast zijn er interessante besparingen mee te bereiken.

touch screen hotelHet is een gemiste kans voor de hotelier om beveiliging alleen als kostenpost te beschouwen en slechts in het hoogstnoodzakelijke te investeren. De nieuwste beveiligingstechniek zorgt namelijk niet alleen voor meer veiligheid, maar ondersteunt ook het hotelproces wat tot interessante besparingen kan leiden. Hoge investeringen zijn niet langer nodig, want veel apparatuur is draadloos en dus goedkoop en zonder hinder voor gasten te installeren en voor wat betreft software en beheer hoeft alleen voor het gebruik te worden betaald.

Verbetering van de efficiency begint al bij de entree. Voor veel hotelgasten bestaat de eerste indruk van het hotel uit een lange rij bij het inchecken. Dat is niet langer nodig. Gasten kunnen bij het boeken een code op hun telefoon krijgen, waarmee zij gedurende hun verblijf hun kamerdeur kunnen openen. Dat kan via NFC, Bluetooth en zelfs via een QR-code. Bestaande sloten zijn in de regel eenvoudig te vervangen door sloten die dit ondersteunen. Intelligente camera’s sturen een melding met beeld door als iemand met een ongeldige kaart een deur probeert te openen of wanneer twee mensen een kamer binnengaan die voor één persoon is geboekt.

In de lobby signaleren camera’s ongewoon gedrag van aanwezigen, zoals langdurig rondhangen. Ook te langen rijen voor de receptiebalie worden automatisch opgemerkt, zodat extra personeel kan worden ingezet. Met de nieuwste software is zelfs bij te houden of mensen voldoende afstand van elkaar houden. De software registreert de trends, zodat vooraf bekend is wanneer extra drukte verwacht kan worden en dus meer personeel nodig is.

parking gateMet Security Center van Genetec is het hotelproces volledig te bewaken en te beheren. Dat begint al bij de slagboom van de parkeerplaats. Het systeem is naadloos aan te sluiten op gangbare parkeersystemen. Ook de toegang tot kamers, restaurants, vergaderruimten en kantoren is met het systeem perfect en efficiënt te beheren. Gasten kunnen zich desgewenst met gezichtsherkenning laten identificeren, zodat zij onbelemmerd toegang hebben tot het ontbijtrestaurant, het spa center en andere faciliteiten.

Hotel vragen ook om een uiterst betrouwbaar systeem voor branddetectie en ontruiming. Dat laatste het liefst met gesproken tekst in meerdere talen. Security Center kan werken op basis van scenario’s, zoals brandalarm, waarbij levensreddende ondersteuning wordt gegeven bij de evacuatie van afdelingen of het gehele gebouw. Voor de ontruimingsinstructies kunnen luidsprekers direct op het netwerk worden aangesloten. In normale situaties dienen deze luidsprekers voor achtergrondmuziek.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waardenburg? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

BIJGEWERKTE VERSIE VAN DE FORENSIC SEARCH PLUG-IN VOOR GENETEC

BIJGEWERKTE VERSIE VAN DE FORENSIC SEARCH PLUG-IN VOOR GENETEC

19-07-2024

Versie 1.2 van de Forensic Search Plug-in voor Genetec Security Center is nu beschikbaar. Deze update bevat verbeteringen voor grotere, gedistribueerde installaties, de mogelijkheid om zoekpresets op te slaan en terug te zetten en verbeterde cameralijsten. U kunt nu zoeken

Support

Review: DINION 7100i IR

18-07-2024

'We waren onder de indruk van de robuuste 7100i IR bullet camera van Bosch toen we deze overdag testten in ons drukke straatbeeld, en we zijn nog meer onder de indruk nu we deze 's nachts hebben getest." ... "Het

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.