home_image

onderwijs: Wilt u een camera beveiligingssysteem dat veiligheid onder studenten biedt en ook de privacy waarborgt?

Geweld onder scholieren neemt hand over hand toe. Reden voor veel scholen om in camerasystemen te investeren. Dit ligt echter gevoelig vanwege de privacyaspecten. Ook technisch zijn er de nodige uitdagingen. Want hoe krijg je goede beelden van een vechtpartij of drugsdeal? Daarnaast groeit de behoefte aan elektronisch toegangsbeheer, liefst ondersteund door cameratoezicht. VideoGuard kent de behoeftes en regels in het onderwijs en biedt graag de helpende hand bij dergelijke complexe opdrachten.

foto onderwijsBudget kan een pijnpunt zijn in het onderwijs, maar op de langere termijn kunnen moderne beveiligingsoplossingen behalve voor veiligheid ook voor kostenbesparing zorgen. Denk maar aan minder vernieling en diefstal, minder ziekteverzuim en een efficiënter gebruik van gebouwen. Daarnaast zijn er nieuwe technologieën die bijvoorbeeld de invoering van elektronische sloten en cameratoezicht aanzienlijk goedkoper maken dan in het verleden. Zo heeft draadloze apparatuur het voordeel dat geen dure bekabeling geïnstalleerd hoeft te worden, terwijl de beveiliging ervan tegenwoordig aan hoge normen voldoet en prima volstaat voor het onderwijs. Camera’s kunnen ook gebruik maken van het bestaande netwerk, waarbij er een logische scheiding is met het datanetwerk. Ook dat scheelt in de kosten. Elektronische sloten zijn duurder dan mechanische sloten, totdat een keer een hoofdsleutel zoekraakt of niemand meer weet wie welke sleutels in bezit heeft. Bij elektronische toegangsbeheer zijn per ‘tag’ op elk moment rechten toe te kennen of in te trekken en is er desgewenst continu zicht op wie er aanwezig is. Dat kan levens redden bij een ernstige calamiteit. Via het platform van Genetec zijn verschillende scenario’s te ondersteunen. Denk aan het verkrijgen van video bij het aanbieden van een ongeautoriseerde ‘tag’ of bij het horen van hard en ongewoon geluid. Zelfs het blokkeren van de nooduitgang kan automatisch worden gesignaleerd. Meldingen kunnen op elke smartphone worden ontvangen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waardenburg? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

BIJGEWERKTE VERSIE VAN DE FORENSIC SEARCH PLUG-IN VOOR GENETEC

BIJGEWERKTE VERSIE VAN DE FORENSIC SEARCH PLUG-IN VOOR GENETEC

19-07-2024

Versie 1.2 van de Forensic Search Plug-in voor Genetec Security Center is nu beschikbaar. Deze update bevat verbeteringen voor grotere, gedistribueerde installaties, de mogelijkheid om zoekpresets op te slaan en terug te zetten en verbeterde cameralijsten. U kunt nu zoeken

Support

Review: DINION 7100i IR

18-07-2024

'We waren onder de indruk van de robuuste 7100i IR bullet camera van Bosch toen we deze overdag testten in ons drukke straatbeeld, en we zijn nog meer onder de indruk nu we deze 's nachts hebben getest." ... "Het

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.