home_image

onderwijs: Wilt u een camera beveiligingssysteem dat veiligheid onder studenten biedt en ook de privacy waarborgt?

Geweld onder scholieren neemt hand over hand toe. Reden voor veel scholen om in camerasystemen te investeren. Dit ligt echter gevoelig vanwege de privacyaspecten. Ook technisch zijn er de nodige uitdagingen. Want hoe krijg je goede beelden van een vechtpartij of drugsdeal? Daarnaast groeit de behoefte aan elektronisch toegangsbeheer, liefst ondersteund door cameratoezicht. VideoGuard kent de behoeftes en regels in het onderwijs en biedt graag de helpende hand bij dergelijke complexe opdrachten.

foto onderwijsBudget kan een pijnpunt zijn in het onderwijs, maar op de langere termijn kunnen moderne beveiligingsoplossingen behalve voor veiligheid ook voor kostenbesparing zorgen. Denk maar aan minder vernieling en diefstal, minder ziekteverzuim en een efficiënter gebruik van gebouwen. Daarnaast zijn er nieuwe technologieën die bijvoorbeeld de invoering van elektronische sloten en cameratoezicht aanzienlijk goedkoper maken dan in het verleden. Zo heeft draadloze apparatuur het voordeel dat geen dure bekabeling geïnstalleerd hoeft te worden, terwijl de beveiliging ervan tegenwoordig aan hoge normen voldoet en prima volstaat voor het onderwijs. Camera’s kunnen ook gebruik maken van het bestaande netwerk, waarbij er een logische scheiding is met het datanetwerk. Ook dat scheelt in de kosten. Elektronische sloten zijn duurder dan mechanische sloten, totdat een keer een hoofdsleutel zoekraakt of niemand meer weet wie welke sleutels in bezit heeft. Bij elektronische toegangsbeheer zijn per ‘tag’ op elk moment rechten toe te kennen of in te trekken en is er desgewenst continu zicht op wie er aanwezig is. Dat kan levens redden bij een ernstige calamiteit. Via het platform van Genetec zijn verschillende scenario’s te ondersteunen. Denk aan het verkrijgen van video bij het aanbieden van een ongeautoriseerde ‘tag’ of bij het horen van hard en ongewoon geluid. Zelfs het blokkeren van de nooduitgang kan automatisch worden gesignaleerd. Meldingen kunnen op elke smartphone worden ontvangen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

VideoGuard levert nu ook Hanwha Vision

VideoGuard levert nu ook Hanwha Vision

24-03-2023

Value Added Distributor VideoGuard breidt het assortiment camera’s uit met de modellen van Hanwha Vision. De apparatuur wordt ingezet om geavanceerde en veeleisende oplossingen te kunnen bieden met het beveiligingsplatform

Support

Nieuwe kaartverbeteringen in Genetec Security Center 5.11.2

24-02-2023

In de laatste release van Security Center werd een voorproefje gegeven van de Genetec Web App. Dit wordt officieel de standaard Web App-rol, die handmatig is aan te maken via de Config Tool terwijl de optie

contact of support nodig?

Videogaurd advies

Ons team van experts helpt u graag!

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.