home_image

onderwijs: Wilt u een camera beveiligingssysteem dat veiligheid onder studenten biedt en ook de privacy waarborgt?

Geweld onder scholieren neemt hand over hand toe. Reden voor veel scholen om in camerasystemen te investeren. Dit ligt echter gevoelig vanwege de privacyaspecten. Ook technisch zijn er de nodige uitdagingen. Want hoe krijg je goede beelden van een vechtpartij of drugsdeal? Daarnaast groeit de behoefte aan elektronisch toegangsbeheer, liefst ondersteund door cameratoezicht. VideoGuard kent de behoeftes en regels in het onderwijs en biedt graag de helpende hand bij dergelijke complexe opdrachten.

foto onderwijsBudget kan een pijnpunt zijn in het onderwijs, maar op de langere termijn kunnen moderne beveiligingsoplossingen behalve voor veiligheid ook voor kostenbesparing zorgen. Denk maar aan minder vernieling en diefstal, minder ziekteverzuim en een efficiënter gebruik van gebouwen. Daarnaast zijn er nieuwe technologieën die bijvoorbeeld de invoering van elektronische sloten en cameratoezicht aanzienlijk goedkoper maken dan in het verleden. Zo heeft draadloze apparatuur het voordeel dat geen dure bekabeling geïnstalleerd hoeft te worden, terwijl de beveiliging ervan tegenwoordig aan hoge normen voldoet en prima volstaat voor het onderwijs. Camera’s kunnen ook gebruik maken van het bestaande netwerk, waarbij er een logische scheiding is met het datanetwerk. Ook dat scheelt in de kosten. Elektronische sloten zijn duurder dan mechanische sloten, totdat een keer een hoofdsleutel zoekraakt of niemand meer weet wie welke sleutels in bezit heeft. Bij elektronische toegangsbeheer zijn per ‘tag’ op elk moment rechten toe te kennen of in te trekken en is er desgewenst continu zicht op wie er aanwezig is. Dat kan levens redden bij een ernstige calamiteit. Via het platform van Genetec zijn verschillende scenario’s te ondersteunen. Denk aan het verkrijgen van video bij het aanbieden van een ongeautoriseerde ‘tag’ of bij het horen van hard en ongewoon geluid. Zelfs het blokkeren van de nooduitgang kan automatisch worden gesignaleerd. Meldingen kunnen op elke smartphone worden ontvangen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

Bosch Forensic Search Plug-in in samenwerking met Genetec

Bosch Forensic Search Plug-in in samenwerking met Genetec

25-09-2023

AI aangedreven plug-in voor geavanceerd incidentonderzoek. Voor snelle en nauwkeurige incidenten opvraging integreert de Forensische Zoek plug-in naadloos met Genetec Security Center. De plug-in maakt gebruik van de metagegevens

Support

Configureer Video Analytics eenvoudig

14-09-2023

Als een technologie te complex is om in te stellen, te beheren en te interpreteren, kan het zijn dat gebruikers niet de data vastleggen die ze nodig hebben om mensen en eigendommen

contact of support nodig?

Videogaurd advies

Ons team van experts helpt u graag!

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.