Clear ID automatiseert het handhaven van uw beveiligingsbeleid op al uw locaties

Logo clearID

Goede beveiliging begint met beleid. Maar hoe handhaaf je dat beleid? Daarvoor ontwikkelde Genetec het platform ClearID. Hiermee is relatief eenvoudig een eenduidig toegangs- en beveiligingsbeleid door te voeren en af te dwingen op alle locaties van uw organisatie. Vanzelfsprekend kunnen de specialisten van VideoGuard assisteren bij het waterdicht maken van dit handige systeem.

Genetec ClearID™ is een zogenoemd Physical Identity and Access Management (PIAM) platform. Het is bedoeld om het beveiligingsbeleid op alle locaties van de organisatie te standaardiseren, te automatiseren en af te dwingen. De toegangsrechten van medewerkers en bezoekers zijn centraal te beheren, wat de kans heel klein maakt dat van het beleid wordt afgeweken. Dit maakt ook een einde aan de situatie dat nauwelijks bekend is wie waar en wanneer naar binnen mag en wie dat bepaalt.

ClearID werkt uiteraard naadloos samen met Security Center Synergis van Genetec. Dit is het integrale platform waarmee deuren elektronisch zijn te bedienen. Het is te combineren met bijvoorbeeld Security Center OmniCast, waarmee camerabeelden worden verstuurd van situaties die aandacht behoeven. Denk aan een deur die te lang open blijft staan of iemand die een ongeldige pas gebruikt.

Investeringen kunnen laag blijven door gebruik te maken van de cloud. Daarbij blijft volledige controle bestaan over waar welke gegevens worden opgeslagen. Rechten zijn zo nodig heel snel aan te passen of afhankelijk te maken van bepaalde gebeurtenissen, zoals een ontruiming van het gebouw. ClearID in de cloud is altijd up-to-date en optimaal beveiligd. Er wordt gebruik gemaakt van het betrouwbare Azure van Microsoft, waarbij gegevens in hetzelfde land als de beveiligde locaties opgeslagen kunnen worden. Een groot voordeel van de cloud is dat onbeperkt opgeschaald kan worden.

ClearID is ontworpen vanuit het oogpunt organisaties efficiënter te maken. Doordat processen veelal geautomatiseerd verlopen, is minder personeel nodig voor bijvoorbeeld het toekennen van toegangsrechten of het verstrekken van sleutelkaarten. De beheerder kan vanaf zijn kantoor zijn werk doen, maar via de cloud ook vanaf elke locatie waar internet voorhanden is. De interface is zodanig intuïtief van opzet, dat nauwelijks training nodig is. Op basis van plattegronden is te bepalen wie waar toegang toe heeft. Individuele personen kunnen ook rechtstreeks bij hun leidinggevende toegangsrechten aanvragen. Van alle handelingen zijn snel overzichtelijke rapporten te genereren. Persoonsgegevens invoeren is vaak niet nodig, omdat gebruik gemaakt kan worden van de Microsoft Active Directory en verschillende bekende HR-systemen. Verder biedt ClearID alles wat nodig is om bezoekers in goede banen te leiden, vanaf de pre-registratie tot en met het inleveren van de toegangspas. ClearID voldoet aan de AVG/GDPR. Al het dataverkeer wordt volledig versleuteld en het is mogelijk privé- en zakelijke gegevens van werknemers gescheiden op te slaan.

Er valt nog veel meer te vertellen over clear ID. Benieuwd? Maak een afspraak met onze productmanager frank.scholten@videoguard.nl en kom langs voor een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk. Natuurlijk kunt u ook een belletje geven +31 (0)85 041 05 10.

Het laatste nieuws

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

09-04-2024

VideoGuard brengt een revolutionaire plugin op de markt voor integratie van AEOS in Genetec, twee van de meest geavanceerde securitysystemen op de markt. Deze innovatieve plugin stelt gebruikers in staat om naadloos te profiteren van de krachtige functionaliteiten van beide platforms,

Support

IVA Pro nu beschikbaar op multi-imager camera's

29-03-2024

Met firmware 9.0 voor CPP14-camera's is Intelligent Video Analytics (IVA) Pro nu beschikbaar op FLEXIDOME multi 7000i (IR) camera's. IVA Pro verbetert de beveiliging van gebouwen (IVA Pro Buildings) en perimeter (IVA Pro Perimeter). De cameras detecteren en classificeren objecten

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.