GENETEC RETAIL SENSE

Retail Sense

CAMERATOEZICHT HELPT WINKELIERS AAN MEER OMZET DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN GENETEC RETAIL SENSE

Dat camera’s in winkels worden gebruikt om diefstal vast te leggen is bekend. Minder bekend is dat met dezelfde camera’s het functioneren van de winkel verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld door het gedrag van klanten te analyseren en op basis daarvan de inrichting van de winkel te optimaliseren. Camera’s zijn ideaal voor het verzamelen van marketinggegevens, die helpen de omzet van winkeliers te verhogen. Hoe? VideoGuard heeft alle kennis in huis om installateurs te helpen dat met Genetec Retail Sense voor elkaar te krijgen.

Retail Sense

Grote online winkels doen niet anders. Zij houden precies bij waarin bezoekers geïnteresseerd zijn en spelen daarop in met persoonlijke aanbiedingen. In fysieke winkels gaat dat minder makkelijk. De winkelier kan niet voor elke klant een medewerker inzetten en klanten zouden dat waarschijnlijk ook niet op prijs stellen. Hier brengen beveiligingscamera’s en intelligente software uitkomst. Deze zien hoe druk het is, zodat daar met personele inzet op ingespeeld kan worden. Maar er zijn ook veel geavanceerdere functies mogelijk. Zo is te zien welke producten of winkeldisplays de meeste aandacht trekken, zodat op basis daarvan de ‘traffic’ in de winkel geoptimaliseerd kan worden. Klanten die alles makkelijk kunnen vinden kopen meer.

WAARDEVOLLE INFORMATIE

Met Genetec Retail Sense kan de winkeliers trends volgen. Op zogenoemde heatmaps ziet hij op welke afdelingen het het drukst is en op welke tijden. Zo wordt drukte voorspelbaar en kan de winkelier tijdig zijn medewerkers op de juiste plaatsen inzetten. Met dezelfde methode is na te gaan wat het effect van aanbiedingen is. Stel dat een nieuw product wordt gelanceerd op een speciale display. Blijven mensen daar staan, of besteden ze er nauwelijks aandacht aan? Voor de winkelier is dat waardevolle informatie.

Interessant is ook om te zien hoe mensen zich door de winkel bewegen. Ideaal is het als klanten elk gangpad bezoeken. Maar als ze door de winkel lijken te dwalen, is het kennelijk niet duidelijk of logisch waar producten zijn te vinden. Door de inrichting te veranderen of borden te plaatsen is verbetering mogelijk en met heatmapping is daarvan weer het effect na te gaan.

Retail Sense

WINKELBELEVING VERBETEREN

Het mooie is dat meestal de bestaande (IP)camera’s zijn te gebruiken. Zeker als al Genetec Security Center wordt gebruikt, blijven de investeringen in techniek heel beperkt voor de winkelier. Genetec Retail Sense haalt de voor marketing relevante metadata uit het beeldmateriaal en stuurt dat naar het business intelligence platform Azure van Microsoft voor verwerking in de cloud. De winkelier kan hier op eenvoudige wijze rapportages uit halen, die hem helpen zijn omzet en de winkelbeleving van zijn klanten te verbeteren.

Genetec biedt de mogelijkheid om Genetec Retail Sense één maand gratis uit te proberen in één winkel. Vanzelfsprekend zorgt VideoGuard voor alle ondersteuning om tot een perfect en uiterst deskundig eindresultaat te komen.

Het laatste nieuws

Bosch samenwerking

Bosch samenwerking

22-09-2022

VideoGuard is door Bosch benoemd als certified X2 Connect partner! Dit partnership is een bevestiging en waardering voor de succesvolle samenwerking tussen VideoGuard en

Lees meer
Support

Nieuwe prijslijst Bosch

16-09-2022

Download hieronder uw nieuwe prijslijst van Bosch. Deze prijzen gelden vanaf 5 september 2022.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis