home_image

verkeersmanagement: Verkeersmanagement door een beveiligingssysteem waarbij u alleen nog de beelden ziet die menselijke interventie behoeven.

Verkeerscentrales met honderden monitoren zijn niet meer van deze tijd. Met behulp van kunstmatige intelligentie is het tegenwoordig mogelijk dat een gekwalificeerde centralist alleen nog beelden ziet die menselijke interventie behoeven. Wel vergt het kennis om onder alle licht- en weersomstandigheden goed beeld te krijgen, onnodig alarm tegen te gaan en de juiste parameters in te stellen. Voor gemeentes, provincies en andere wegbeheerders kan VideoGuard de beste oplossing creëren.

OperatorHet door VideoGuard geleverde platform Security Center van de Canadese multinational Genetec was aanvankelijk bedoeld voor beveiligingstoepassingen, maar is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Een belangrijke functie is het herkennen en beheren van kentekens. Door een vrijwel onbeperkt aantal camera’s kunnen kentekens worden gescand, waarna geanalyseerd kan worden hoe voertuigen zich binnen een bepaald gebied bewegen. Ook is software beschikbaar waarmee ongewoon verkeersgedrag is te signaleren. Denk aan verkeer dat langdurig stilstaat, een auto met pech op de vluchtstrook of in een tunnel en verkeersovertredingen, zoals een auto die tegen de richting in rijdt of afslaat waar dat niet mag. Ook kentekens van gestolen en onverzekerde auto’s kunnen eenvoudig tot een melding met beeld leiden. Bestaande toezichtscamera’s zijn in de regel zonder veel problemen op het Genetec-platform aan te sluiten.

Sharp on patrolDe software van Genetec kan overheden ook helpen de leefbaarheid in steden te verbeteren. Met camera’s is de drukte in straten vast te stellen, waarbij via matrixborden automobilisten naar de minst drukke routes worden geleid. Zo ontstaan minder opstoppingen, een snellere doorstroming en verbeterde luchtkwaliteit. Dat laatste is ook te bewerkstelligen door auto’s te signaleren die de milieuzone niet in mogen. Een dergelijke overtreding blijft dan nooit meer onopgemerkt. Zo kan ook worden gehandhaafd op vrachtwagens en touringcars als die op bepaalde tijden niet welkom zijn in de binnenstad. Verder is het mogelijk om grafische statistieken te verzamelen, die nuttig kunnen zijn bij het opnieuw inrichten van straten en wegen en het optimaliseren van verkeerslichtinstallaties.

Op privaat terrein kan met de software van Genetec het parkeerbeheer worden geregeld. Personenauto’s worden gesignaleerd als zij rijden waar alleen vrachtwagens mogen komen en snelheidsovertredingen zijn eenvoudig vast te stellen. Ook parkeersessies zijn nauwkeurig bij te houden. Bijvoorbeeld als maximaal een half uur gratis geparkeerd mag worden bij een winkel. Traffic Sense van Genetec biedt vrijwel onbegrensde mogelijkheden, omdat het grote aantal standaardfuncties nog eens modulair kan worden uitgebreid met gespecialiseerde modules voor verkeersmanagement.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waardenburg? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

VIDEOGUARD EK POULE

VIDEOGUARD EK POULE

08-05-2024

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur (14 juni t/m 14 juli 2024) en bij VideoGuard zijn we net zo enthousiast als jij over dit te voetbalevent. Om het toernooi nog spannender te maken introduceren we graag onze EK

Support

Genetec kondigt Security Center SaaS aan

24-04-2024

Genetec Inc. heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Security Center SaaS. Deze schaalbare, open en geünificeerde SaaS-oplossing combineert toegangscontrole, video management, forensisch onderzoek, inbraakmonitoring, automatisering van de fysieke security en andere security mogelijkheden.

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.