home_image

In veel sectoren wil de klant geen product, maar een oplossing die zijn proces faciliteert en efficiënter maakt. Voor veel installateurs kan dit betekenen dat de vraag verder gaat dan het specialisme te bieden heeft. In die situaties biedt VideoGuard de helpende hand met specialisten die thuis zijn in de integrale en geünificeerde toepassing van beveiligingsproducten van niet minder dan DERTIG fabrikanten!

Verkeersmanagement

Verkeerscentrales met honderden monitoren zijn niet meer van deze tijd. Met behulp van kunstmatige intelligentie is het tegenwoordig mogelijk dat een gekwalificeerde centralist alleen nog beelden ziet die menselijke interventie behoeven. Wel vergt het kennis om onder alle licht- en weersomstandigheden goed beeld te krijgen, onnodig alarm tegen te gaan en de juiste parameters in te stellen. Voor gemeentes, provincies en andere wegbeheerders kan VideoGuard de beste oplossing creëren.

OperatorHet door VideoGuard geleverde platform Security Center van de Canadese multinational Genetec was aanvankelijk bedoeld voor beveiligingstoepassingen, maar is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Een belangrijke functie is het herkennen en beheren van kentekens. Door een vrijwel onbeperkt aantal camera’s kunnen kentekens worden gescand, waarna geanalyseerd kan worden hoe voertuigen zich binnen een bepaald gebied bewegen. Ook is software beschikbaar waarmee ongewoon verkeersgedrag is te signaleren. Denk aan verkeer dat langdurig stilstaat, een auto met pech op de vluchtstrook of in een tunnel en verkeersovertredingen, zoals een auto die tegen de richting in rijdt of afslaat waar dat niet mag. Ook kentekens van gestolen en onverzekerde auto’s kunnen eenvoudig tot een melding met beeld leiden. Bestaande toezichtscamera’s zijn in de regel zonder veel problemen op het Genetec-platform aan te sluiten.

Sharp on patrolDe software van Genetec kan overheden ook helpen de leefbaarheid in steden te verbeteren. Met camera’s is de drukte in straten vast te stellen, waarbij via matrixborden automobilisten naar de minst drukke routes worden geleid. Zo ontstaan minder opstoppingen, een snellere doorstroming en verbeterde luchtkwaliteit. Dat laatste is ook te bewerkstelligen door auto’s te signaleren die de milieuzone niet in mogen. Een dergelijke overtreding blijft dan nooit meer onopgemerkt. Zo kan ook worden gehandhaafd op vrachtwagens en touringcars als die op bepaalde tijden niet welkom zijn in de binnenstad. Verder is het mogelijk om grafische statistieken te verzamelen, die nuttig kunnen zijn bij het opnieuw inrichten van straten en wegen en het optimaliseren van verkeerslichtinstallaties.

Op privaat terrein kan met de software van Genetec het parkeerbeheer worden geregeld. Personenauto’s worden gesignaleerd als zij rijden waar alleen vrachtwagens mogen komen en snelheidsovertredingen zijn eenvoudig vast te stellen. Ook parkeersessies zijn nauwkeurig bij te houden. Bijvoorbeeld als maximaal een half uur gratis geparkeerd mag worden bij een winkel. Traffic Sense van Genetec biedt vrijwel onbegrensde mogelijkheden, omdat het grote aantal standaardfuncties nog eens modulair kan worden uitgebreid met gespecialiseerde modules voor verkeersmanagement.

Meer weten?

Er valt nog veel meer te vertellen over de mogelijkheden Benieuwd? Maak een afspraak en kom langs voor een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk. Natuurlijk kunt u ook via de mail een afspraak maken.

Het laatste nieuws

Bosch samenwerking

Bosch samenwerking

22-09-2022

VideoGuard is door Bosch benoemd als certified X2 Connect partner! Dit partnership is een bevestiging en waardering voor de succesvolle samenwerking tussen VideoGuard en

Lees meer
Support

Nieuwe prijslijst Bosch

16-09-2022

Download hieronder uw nieuwe prijslijst van Bosch. Deze prijzen gelden vanaf 5 september 2022.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis