home_image

verkeersmanagement: Verkeersmanagement door een beveiligingssysteem waarbij u alleen nog de beelden ziet die menselijke interventie behoeven.

Verkeerscentrales met honderden monitoren zijn niet meer van deze tijd. Met behulp van kunstmatige intelligentie is het tegenwoordig mogelijk dat een gekwalificeerde centralist alleen nog beelden ziet die menselijke interventie behoeven. Wel vergt het kennis om onder alle licht- en weersomstandigheden goed beeld te krijgen, onnodig alarm tegen te gaan en de juiste parameters in te stellen. Voor gemeentes, provincies en andere wegbeheerders kan VideoGuard de beste oplossing creëren.

OperatorHet door VideoGuard geleverde platform Security Center van de Canadese multinational Genetec was aanvankelijk bedoeld voor beveiligingstoepassingen, maar is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Een belangrijke functie is het herkennen en beheren van kentekens. Door een vrijwel onbeperkt aantal camera’s kunnen kentekens worden gescand, waarna geanalyseerd kan worden hoe voertuigen zich binnen een bepaald gebied bewegen. Ook is software beschikbaar waarmee ongewoon verkeersgedrag is te signaleren. Denk aan verkeer dat langdurig stilstaat, een auto met pech op de vluchtstrook of in een tunnel en verkeersovertredingen, zoals een auto die tegen de richting in rijdt of afslaat waar dat niet mag. Ook kentekens van gestolen en onverzekerde auto’s kunnen eenvoudig tot een melding met beeld leiden. Bestaande toezichtscamera’s zijn in de regel zonder veel problemen op het Genetec-platform aan te sluiten.

Sharp on patrolDe software van Genetec kan overheden ook helpen de leefbaarheid in steden te verbeteren. Met camera’s is de drukte in straten vast te stellen, waarbij via matrixborden automobilisten naar de minst drukke routes worden geleid. Zo ontstaan minder opstoppingen, een snellere doorstroming en verbeterde luchtkwaliteit. Dat laatste is ook te bewerkstelligen door auto’s te signaleren die de milieuzone niet in mogen. Een dergelijke overtreding blijft dan nooit meer onopgemerkt. Zo kan ook worden gehandhaafd op vrachtwagens en touringcars als die op bepaalde tijden niet welkom zijn in de binnenstad. Verder is het mogelijk om grafische statistieken te verzamelen, die nuttig kunnen zijn bij het opnieuw inrichten van straten en wegen en het optimaliseren van verkeerslichtinstallaties.

Op privaat terrein kan met de software van Genetec het parkeerbeheer worden geregeld. Personenauto’s worden gesignaleerd als zij rijden waar alleen vrachtwagens mogen komen en snelheidsovertredingen zijn eenvoudig vast te stellen. Ook parkeersessies zijn nauwkeurig bij te houden. Bijvoorbeeld als maximaal een half uur gratis geparkeerd mag worden bij een winkel. Traffic Sense van Genetec biedt vrijwel onbegrensde mogelijkheden, omdat het grote aantal standaardfuncties nog eens modulair kan worden uitgebreid met gespecialiseerde modules voor verkeersmanagement.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

Verhuisbericht VideoGuard

Verhuisbericht VideoGuard

13-11-2023

Mede vanwege de aanhoudende groei en uitbreidingen van onze hoogwaardige dienstverlening, zullen wij per 1 januari 2024 een nieuw pand betrekken.

Support

Crowd management en Video AI Analytics

06-11-2023

Op evenementen waar veel mensen bij elkaar komen, is monitoring enorm belangrijk voor de veiligheid van de bezoekers. Handmatige monitoring van camerabeelden is echter arbeidsintensief en foutgevoelig. Daarnaast is het haast onmogelijk om bepaalde patronen met het menselijk oog waar

contact of support nodig?

Videogaurd advies

Ons team van experts helpt u graag!

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.