home_image

In veel sectoren wil de klant geen product, maar een oplossing die zijn proces faciliteert en efficiënter maakt. Voor veel installateurs kan dit betekenen dat de vraag verder gaat dan het specialisme te bieden heeft. In die situaties biedt VideoGuard de helpende hand met specialisten die thuis zijn in de integrale en geünificeerde toepassing van beveiligingsproducten van niet minder dan DERTIG fabrikanten!

Sportaccommodaties

Voor cameratoezicht en toegangscontrole is bijna geen grotere uitdaging te bedenken als een stadion. Reden voor VideoGuard om het Goffertstadion van NEC als field lab te gebruiken om zo ervaring op te kunnen doen met de nieuwste technologie op dit gebied. Veel van deze ervaring met techniek, maar ook met regelgeving, is toepasbaar in andere sportaccommodaties, zoals sporthallen, fitnesscentra en zwembaden.

NECBeveiliging van sportaccommodaties is dus niet eenvoudig. Het gaat meestal om grote projecten, meerdere beheerders en gebruikers en bovendien bescheiden budgetten. Met de nodige kennis en ervaring zijn desondanks mooie projecten te realiseren, die in de vorm van extra veiligheid in belangrijke mate bijdragen aan de kwaliteit van het sportcentrum en de positieve beleving van bezoekers. Beveiligingstechniek kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat sporters en bezoekers sneller en comfortabeler naar binnen kunnen, dat de accommodatie efficiënter gebruikt kan worden en dat makkelijker toegang wordt verkregen tot faciliteiten die behoren bij het abonnement.

videobadgeVoor de beveiliging wordt bij voorkeur gewerkt met technologie van Bosch, die toegepast wordt op verschillende toonaangevende sportlocaties. In combinatie met de software van Genetec is zo een perfect beheersysteem te bouwen, dat te gebruiken is door de eigenaar of beheerder van het complex, maar ook door organisaties die daar ruimte afhuren. Ieder met zijn eigen bevoegdheden uiteraard. Eventuele incidenten worden snel opgemerkt of zijn achteraf snel en eenvoudig te onderzoeken. Er hoeven bovendien niet meerdere systemen beheerd te worden. Alles kan vanuit één overzichtelijk dashboard op pc, tablet of smartphone.

Bijzonder handig in de sport zijn biometrische toegangssystemen. Sporters met een abonnement krijgen via gezichtsherkenning of een vingerscan snel en veilig toegang tot het complex en de faciliteiten waarvoor zij hebben betaald. Het is altijd mogelijk om ook ID-cards te gebruiken, voor wie niet biometrisch gescand wil worden. Zo wordt voldaan aan de strenge privacywetgeving in Europa. Biometrie is verder een goede oplossing om mensen met een stadionverbod te weren.

VA bordMet camera’s is de gang van zaken te controleren, maar het is ook mogelijk om intelligente camera’s in te zetten die bijvoorbeeld bijhouden of het niet te druk wordt op sommige plaatsen, of niet twee mensen op één pas naar binnen gaan en waarmee heel snel is na te gaan wanneer iets in beeld is verschenen (onbeheerde tas) of verdwenen (diefstal). Ook is vaak binnen een minuut te zien wie schade heeft aangericht.

Met een geïntegreerd systeem op basis van Genetec Security Center is het complete proces in de sportaccommodatie te bewaken en te faciliteren. Dit kan ook afhankelijk worden gemaakt van tijden en gebeurtenissen. Denk aan toegang voor sporters als de beheerder afwezig is, aangepaste toegangsregels als een bepaald maximum van het aantal aanwezige sporters of bezoekers is bereikt of wanneer het complex wegens brandalarm snel ontruimd moet worden. Alle scenario’s zijn vooraf in te programmeren, zodat draaiboeken in de kast kunnen blijven en men niet afhankelijk is van mensen die in een crisissituatie misschien niet de juiste beslissingen nemen. Alle vormen van beveiliging en facilitering zijn mogelijk, van de slagboom tot de middenstip.

VideoGuard verzorgde voor de Beast de beveiliging.

Meer weten?

Er valt nog veel meer te vertellen over de mogelijkheden Benieuwd? Maak een afspraak en kom langs voor een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk. Natuurlijk kunt u ook via de mail een afspraak maken.

Het laatste nieuws

Bosch samenwerking

Bosch samenwerking

22-09-2022

VideoGuard is door Bosch benoemd als certified X2 Connect partner! Dit partnership is een bevestiging en waardering voor de succesvolle samenwerking tussen VideoGuard en

Lees meer
Support

Nieuwe prijslijst Bosch

16-09-2022

Download hieronder uw nieuwe prijslijst van Bosch. Deze prijzen gelden vanaf 5 september 2022.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis