GENETEC CLEARANCE

Clearance

GENETEC CLEARANCE MAAKT VAN DATA PERFECT TE BEHEREN BEWIJSMATERIAAL

Camera’s zijn steeds vaker een belangrijke en betrouwbare getuige van misdrijven. Maar wat gebeurt er vervolgens met het bewijsmateriaal? Genetec heeft hiervoor een handige en effectieveoplossing ontwikkeld. Met Genetec Clearance kunnen in- en externe partijen op een veilige manier het vitale beeldmateriaal bekijken. De gebruiker bepaalt wie welke rechten krijgt en er zijn speciale functies om privacy te waarborgen.

Met Genetec Clearance is vitaal bewijsmateriaal van videocamera’s eenvoudig centraal te beheren. Het maakt in principe niet uit waar het materiaal vandaan komt. Het web-based platform ondersteunt de meest uiteenlopende videoformaten. Ook beelden van bijvoorbeeld bodycams en smartphones zijn zo eenvoudig en overzichtelijk te beheren. Hetzelfde geldt voor ander digitaal bewijsmateriaal, zoals geluidsopnames en foto’s. Genetec Clearance kan de beelden naar onder andere MP4 converteren, zodat ze op nagenoeg elke computer, tablet en smartphone zijn te bekijken. Wanneer beelden alleen bekeken hoeven te worden, kan dat gewoon vanuit de browser, als deze html5 ondersteunt.

People Clearance

CONFORM PRIVACYWETGEVING

Handig is dat diverse bijzondere functies zijn toegevoegd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om locatiegegevens aan de beelden te koppelen. Zeker bij mobiel cameratoezicht, zoals met bodycams, is dat van groot belang. Een andere mogelijkheid is het onherkenbaar maken van gezichten van toevallige voorbijgangers. Alleen het gezicht van de verdachte blijft scherp. Deze functie is zo in te stellen, dat bijvoorbeeld de politie wel alle gezichten scherp ziet, wat belangrijk is als men getuigen wil opsporen.

ZWAAR BEVEILIGDE TOEGANG

Zomaar snuffelen in het bewijsmateriaal is niet mogelijk. De rechten zijn eenvoudig te beheren en de eigenaar van het beeldmateriaal kan exact en op elk moment nagaan wie wanneer welke beelden heeft geraadpleegd of veranderd. Voor interne medewerkers kan dat zelfs via een koppeling met de Active Directory van het HRM-systeem. De toegang tot materiaal is op vele manieren te beveiligen, waaronder met biometrische authenticatie of een combinatie van authenticatiemethodes.

Ook is snel vast te stellen of het digitale materiaal nog authentiek is, wat vanzelfsprekend van groot belang is in juridische kwesties. Nog een belangrijke veiligheidsvoorziening vormt de versleuteling. Beelden zijn te versleutelen met AES-256 en SHA-256 bits encryptie.

Clearance Files

VOLLEDIG BEVEILIGD

Genetec Clearance wordt geleverd als dienst. Er zijn vier opties. Plan 25 biedt ruimte aan 25 zaken per maand en voorziet in 600 GB opslagcapaciteit. Zo zijn er ook plannen voor respectievelijk 200, 600 en 1000 zaken per maand en 3000, 7500 en 15.000 GB opslagcapaciteit. Opslag vindt plaats in de Microsoft Azure Cloud met zwaar beveiligde, redundante servers, die minimaal 99,9% van de tijd beschikbaar zijn. Doordat bewijsmateriaal standaard volledig beveiligd wordt, is de kans op ‘lekken’ of ‘verdwijnen’ minimaal. Gebruikers van Genetec Clearance kunnen zelf bepalen binnen welke landsgrenzen het bewijsmateriaal wordt getransporteerd en opgeslagen. Zo is in te stellen dat het materiaal te allen tijde in Nederland blijft.

Police

TOEGEVOEGDE WAARDE

Het werken met Genetec Clearance vergt geen bijzondere vaardigheden. Wel vereist het configureren van het systeem de nodige deskundigheid. Het gaat tenslotte om een vitale toepassing. Specialisten bij VideoGuard hebben de benodigde, officiële trainingen gevolgd bij Genetec om integrators en eindgebruikers op te leiden. Zo wordt voorkomen dat bewijsmateriaal door menselijke fouten verloren gaat of niet optimaal wordt benut door alle relevante partijen. Zo is met Genetec Clearance en de ondersteuning door VideoGuard een systeem op te zetten dat aanzienlijke waarde toevoegt aan de beveiligingssystemen en een veiligere samenleving!

Het laatste nieuws

Genetec Security Center 
Wat is er nieuw in versie 5.10.2?

Genetec Security Center Wat is er nieuw in versie 5.10.2?

23-11-2021

Genetec heeft de 2e update uitgebracht voor Security Center versie 5.10. Deze bevat een aantal verbeteringen op cyberbeveiliging en verbetert de efficiëntie van cloudopslag in Security Center . Er zijn ook nieuwe functies geïntroduceerd voor video-analyse en samenvoegen van gegevens

Lees meer
Support

Uitbreiding CLIQ programma biedt meer mogelijkheden

05-10-2021

CLIQ, het mechatronische sluitsysteem, verstevigt haar leidende positie in de markt met vernieuwende producten: Nieuwe eCLIQ sleutels Maar liefste 3 nieuwe eCLIQ programmeerbare elektronische sleutels worden de

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videogaurd

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis