home_image

Industrie: Camera beveiliging voor brand- en perimeterbewaking en het monitoren van processen

In de zware industrie zijn camera’s ideaal voor de perimeterbewaking, maar ook voor het monitoren van processen en het vroegtijdig detecteren van brand. Camera’s doen dat in sommige situaties beter dan conventionele detectiesystemen en er bestaan Europees gecertificeerde systemen hiervoor. Ook zijn er slimme camera’s die helpen bij het handhaven van de veiligheidsvoorschriften. De beheerder wordt direct gealarmeerd als iemand zonder veiligheidskleding of te dicht in de buurt van gevaarlijke processen wordt waargenomen.

beveiligingVeel industriële bedrijven zijn verplicht om volgens bepaalde procedures te werken in verband met de veiligheid en het milieu. Met camera’s kunnen zij dit aantonen. VideoGuard biedt diverse oplossingen die uitstekend tegemoet komen aan de eisen van de industrie. Daarbij gaat het niet alleen om beeldkwaliteit, maar ook om weerbaarheid tegen materiaalonvriendelijke invloeden en preventie van eventueel explosiegevaar. De hiervoor gebruikte camera’s bieden lage gebruikskosten dankzij een lange levensduur en minimale onderhoudseisen.

De laatste jaren worden vooral thermische camera’s vaker ingezet in de industrie. Niet alleen signaleren die dag en nacht feilloos indringers, ze geven ook alarm als verboden zones worden betreden en als ergens de temperatuur te hoog oploopt, bijvoorbeeld door broei of kortsluiting. De camera’s zijn perfect te integreren in de bestaande brandmeld- en ontruimingsinstallatie en vormen een essentiële meerwaarde.

operatorVoor het toegangsbeheer zijn tal van industriële oplossingen mogelijk, waarbij rekening gehouden wordt met agressieve omgevingsomstandigheden, het dragen van veiligheidskleding, ruw gebruik en bijzondere omstandigheden, zoals een onderhoudsstop. VideoGuard adviseert het platform Security Center van Genetec, dat modules kent die bij uitstek geschikt zijn voor de industrie. Zo is met Clear ID precies bij te houden wie er toegang krijgt tot de locaties en op welke tijden. Aannemers en onderaannemers kunnen conform de afspraken hun eigen medewerkers aanmelden, waarbij gecontroleerd kan worden op de juiste bevoegdheden en competenties. Iemand met een verlopen VCA wordt de toegang geweigerd en wie bijvoorbeeld de afgelopen drie maanden niet de veiligheidsinstructiefilm heeft gezien, zal dat eerst moeten doen, voordat toegang wordt verleend. Handmatige controle kan veelal achterwege blijven, waardoor bij het betreden van locaties minder tijd verloren gaat.

Mocht het mis gaan; er breekt bijvoorbeeld brand uit of er ontsnappen gevaarlijke stoffen, dan biedt de moduul Mission Control van Genetec uitkomst. Deze informeert bij een calamiteit alle betrokken personen over de individueel te volgen handelingen. Dit maakt het veiligheidsproces, waar levens van kunnen afhangen, minder gevoelig voor menselijk falen. Na een calamiteit of oefening helpt Mission Control bij de reconstructie, zodat op basis van de ‘leasons learned’ de procedures eventueel kunnen worden bijgesteld. Mission Control wordt onder andere toegepast op Schiphol.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

09-04-2024

VideoGuard brengt een revolutionaire plugin op de markt voor integratie van AEOS in Genetec, twee van de meest geavanceerde securitysystemen op de markt. Deze innovatieve plugin stelt gebruikers in staat om naadloos te profiteren van de krachtige functionaliteiten van beide platforms,

Support

IVA Pro nu beschikbaar op multi-imager camera's

29-03-2024

Met firmware 9.0 voor CPP14-camera's is Intelligent Video Analytics (IVA) Pro nu beschikbaar op FLEXIDOME multi 7000i (IR) camera's. IVA Pro verbetert de beveiliging van gebouwen (IVA Pro Buildings) en perimeter (IVA Pro Perimeter). De cameras detecteren en classificeren objecten

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.