home_image

In veel sectoren wil de klant geen product, maar een oplossing die zijn proces faciliteert en efficiënter maakt. Voor veel installateurs kan dit betekenen dat de vraag verder gaat dan het specialisme te bieden heeft. In die situaties biedt VideoGuard de helpende hand met specialisten die thuis zijn in de integrale en geünificeerde toepassing van beveiligingsproducten van niet minder dan DERTIG fabrikanten!

Industrie

In de zware industrie zijn camera’s ideaal voor de perimeterbewaking, maar ook voor het monitoren van processen en het vroegtijdig detecteren van brand. Camera’s doen dat in sommige situaties beter dan conventionele detectiesystemen en er bestaan Europees gecertificeerde systemen hiervoor. Ook zijn er slimme camera’s die helpen bij het handhaven van de veiligheidsvoorschriften. De beheerder wordt direct gealarmeerd als iemand zonder veiligheidskleding of te dicht in de buurt van gevaarlijke processen wordt waargenomen.

beveiligingVeel industriële bedrijven zijn verplicht om volgens bepaalde procedures te werken in verband met de veiligheid en het milieu. Met camera’s kunnen zij dit aantonen. VideoGuard biedt diverse oplossingen die uitstekend tegemoet komen aan de eisen van de industrie. Daarbij gaat het niet alleen om beeldkwaliteit, maar ook om weerbaarheid tegen materiaalonvriendelijke invloeden en preventie van eventueel explosiegevaar. De hiervoor gebruikte camera’s bieden lage gebruikskosten dankzij een lange levensduur en minimale onderhoudseisen.

De laatste jaren worden vooral thermische camera’s vaker ingezet in de industrie. Niet alleen signaleren die dag en nacht feilloos indringers, ze geven ook alarm als verboden zones worden betreden en als ergens de temperatuur te hoog oploopt, bijvoorbeeld door broei of kortsluiting. De camera’s zijn perfect te integreren in de bestaande brandmeld- en ontruimingsinstallatie en vormen een essentiële meerwaarde.

operatorVoor het toegangsbeheer zijn tal van industriële oplossingen mogelijk, waarbij rekening gehouden wordt met agressieve omgevingsomstandigheden, het dragen van veiligheidskleding, ruw gebruik en bijzondere omstandigheden, zoals een onderhoudsstop. VideoGuard adviseert het platform Security Center van Genetec, dat modules kent die bij uitstek geschikt zijn voor de industrie. Zo is met Clear ID precies bij te houden wie er toegang krijgt tot de locaties en op welke tijden. Aannemers en onderaannemers kunnen conform de afspraken hun eigen medewerkers aanmelden, waarbij gecontroleerd kan worden op de juiste bevoegdheden en competenties. Iemand met een verlopen VCA wordt de toegang geweigerd en wie bijvoorbeeld de afgelopen drie maanden niet de veiligheidsinstructiefilm heeft gezien, zal dat eerst moeten doen, voordat toegang wordt verleend. Handmatige controle kan veelal achterwege blijven, waardoor bij het betreden van locaties minder tijd verloren gaat.

Mocht het mis gaan; er breekt bijvoorbeeld brand uit of er ontsnappen gevaarlijke stoffen, dan biedt de moduul Mission Control van Genetec uitkomst. Deze informeert bij een calamiteit alle betrokken personen over de individueel te volgen handelingen. Dit maakt het veiligheidsproces, waar levens van kunnen afhangen, minder gevoelig voor menselijk falen. Na een calamiteit of oefening helpt Mission Control bij de reconstructie, zodat op basis van de ‘leasons learned’ de procedures eventueel kunnen worden bijgesteld. Mission Control wordt onder andere toegepast op Schiphol.

Meer weten?

Er valt nog veel meer te vertellen over de mogelijkheden Benieuwd? Maak een afspraak en kom langs voor een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waalwijk. Natuurlijk kunt u ook via de mail een afspraak maken.

Het laatste nieuws

Bosch samenwerking

Bosch samenwerking

22-09-2022

VideoGuard is door Bosch benoemd als certified X2 Connect partner! Dit partnership is een bevestiging en waardering voor de succesvolle samenwerking tussen VideoGuard en

Lees meer
Support

Nieuwe prijslijst Bosch

16-09-2022

Download hieronder uw nieuwe prijslijst van Bosch. Deze prijzen gelden vanaf 5 september 2022.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis