home_image

Zorgsector: Beveiligingscamera’s die direct waarschuwen als een patiënt valt?

Beveiligingstechniek kan ziekenhuizen en verzorgingstehuizen helpen criminaliteit en overlast tegen te gaan, maar er is veel meer mogelijk. Zo zijn er systemen die helpen het schaarse medisch personeel efficiënter in te zetten of die direct waarschuwen als een patiënt op de grond valt. Eenvoudig is de beveiliging van een zorginstelling bepaald niet. Behalve de technische complexiteit is er ook een spanningsveld tussen veiligheidsrisico’s, toegankelijkheid en privacy. VideoGuard biedt de kennis die nodig is deze uitdagingen aan te gaan.

centralistVideoGuard vertegenwoordigt een aantal fabrikanten met producten die bij uitstek geschikt zijn voor de zorgsector. Zo is met Security Center van Genetec de toegang en het cameratoezicht te beheren, van het parkeerterrein tot de laboratoria en operatiekamers. Met de intelligente camera’s van Bosch is toezicht te houden zonder inbreuk op de gevoelige privacy van patiënten en bezoekers. Verder zijn er bijvoorbeeld oplossingen om met gezichtsherkenning beveiligde deuren te openen, zodat medewerkers hun handen vrij houden en onbelemmerd naar binnen kunnen in ruimten waarvoor zij zijn geautoriseerd.

Met Security Center is het niet nodig om meerdere camerasystemen te hebben voor bijvoorbeeld beveiliging en bewaking van patiënten. Per camera is in te stellen welke medewerkers toegang krijgen tot de beelden. Dat is ook te koppelen aan periodes en incidenten. Verder zijn speciale permissies in te stellen om automatisch geblurde gezichten herkenbaar te maken. Door camera’s niet als camera’s, maar als intelligente sensoren te gebruiken kan aan de strengste eisen van de AVG worden voldaan. Bovendien is met Security Center end-to-end encryptie van camerabeelden mogelijk om misbruik van beelden praktisch geheel uit te sluiten.

zorgpersoneelSecurity Center maakt het ook mogelijk om exact te bepalen wie waar en wanneer ergens een deur mag openen. Andersom kan ook. Dat deuren vergrendelen als een patiënt zonder begeleiding de afdeling wil verlaten. Er zijn speciale ‘high security’-oplossingen voor onder andere laboratoria, rekencentra en ruimtes met diefstalgevoelige goederen. Denk daarbij aan het vier-ogen-principe. Biometrie is ook mogelijk, waarbij door een latex handschoen een vingerscan kan worden gemaakt. Ook voor het toegangsbeheer zijn talloze scenario’s in te programmeren. Deuren die normaal door enkelen kunnen worden geopend, kunnen bij brandalarm volledig worden vrijgegeven. Het wordt ook direct duidelijk hoeveel bhv-ers in huis zijn en waar die zich bevinden. Tot slot kan VideoGuard zorginstellingen helpen met antibacterieel deurbeslag van het bekende merk Salto.

Ook in de extramurale zorg kan moderne beveiligingstechniek voor een belangrijke efficiencyslag zorgen. Via camera’s met tweeweg audio kunnen hulpverleners snel contact leggen met bewoners. De bewoners starten de verbinding, zodat hun privacy gewaarborgd blijft. Een inbraakgevoelig sleutelkluisje naast de voordeur is niet langer nodig, want met moderne elektronische sloten kunnen hulpverleners met behulp van hun smartphone de voordeur openen. Via de beeldintercom ziet de bewoner direct wie er voor de deur staat.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende live demonstratie in ons Montreál Experience Center in Waardenburg? Neem dan contact met ons op via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510. We helpen u graag!

Het laatste nieuws

BIJGEWERKTE VERSIE VAN DE FORENSIC SEARCH PLUG-IN VOOR GENETEC

BIJGEWERKTE VERSIE VAN DE FORENSIC SEARCH PLUG-IN VOOR GENETEC

19-07-2024

Versie 1.2 van de Forensic Search Plug-in voor Genetec Security Center is nu beschikbaar. Deze update bevat verbeteringen voor grotere, gedistribueerde installaties, de mogelijkheid om zoekpresets op te slaan en terug te zetten en verbeterde cameralijsten. U kunt nu zoeken

Support

Review: DINION 7100i IR

18-07-2024

'We waren onder de indruk van de robuuste 7100i IR bullet camera van Bosch toen we deze overdag testten in ons drukke straatbeeld, en we zijn nog meer onder de indruk nu we deze 's nachts hebben getest." ... "Het

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.