ONDERSTEUNING IN DE BREEDSTE ZIN VAN HET WOORD

Support Pop

De hedendaagse beveiligingstechnologie biedt meer mogelijkheden dan menig eindgebruiker zich kan voorstellen. Al die nieuwe mogelijkheden brengen geweldige voordelen met zich mee, maar vereisen ook steeds meer kennis van de integrator of installateur. VideoGuard helpt daarbij door ervoor te zorgen dat die kennis continu voorhanden is en heeft daarvoor specialisten in huis met de hoogst haalbare certificeringen.

De ondersteuning van VideoGuard bij complexe beveiligingsprojecten gaat bijzonder ver. “Een klein probleempje met een camera of kaartlezer kan meestal telefonisch worden opgelost, maar het gebeurt ook dat wij als value added distributor een compleet project van a tot z begeleiden, dus vanaf het primaire ontwerp tot en met het onderhoud.” Aan het woord is system engineer en supportmedewerker Joris de Ron. Genetec, de door VideoGuard vertegenwoordigde Canadese topfabrikant van een van de meest geavanceerde beveiligingsplatforms ter wereld, certificeerde hem recent nog als Advanced Trouble Shooter. Dat is het hoogste niveau dat je als supportmedewerker kunt bereiken en Joris is de eerste Nederlander die dat behaald heeft. “Je leert hoe je complexe problemen kunt oplossen, maar ook hoe je die kunt analyseren en hoe je de klant kan overtuigen van de noodzaak van een bepaalde oplossing.”

Genetec

VEILIGE INTEGRATIES

“Grote beveiligingssystemen maken steeds vaker deel uit van de ICT-infrastructuur van gebouwen en we zien dat veel integrators dat als een lastige uitdaging ervaren. Simpelweg omdat ze niet aan goede ICT-ers kunnen komen of die niet hebben omdat ze maar incidenteel nodig zijn. Ook in die gevallen bieden wij als VideoGuard uitkomst.” Joris is zelf opgeleid als ICT- en netwerkengineer en begeleidt dagelijks integrators die met ICT-afdelingen van hun klanten te maken krijgen. Bijvoorbeeld omdat beveiligingsapparatuur veilig op het bedrijfsnetwerk aangesloten moet worden of omdat een integratie wordt gevraagd met het gebouwbeheersysteem. “Als je als integrator richting de ICT-afdeling niet zelfverzekerd kunt onderbouwen wat je wil doen, loop je een grote kans om de opdracht te verliezen.”

RELEVANT VOOR DE EINDGEBRUIKER

Dat de ondersteuning vaak nodig is, is volgens Joris niet meer dan normaal. Zelfs voor de meest ervaren integrator zijn de technologische ontwikkelingen tegenwoordig niet meer bij te houden. Bij Genetec werken dagelijks honderden ingenieurs aan uitbreidingen en verbeteringen, die stuk voor stuk relevant kunnen zijn voor de eindgebruiker. “Daarom nodigen wij integrators graag uit om samen met hún klanten in onze experience room Montréal kennis te komen maken met de nieuwste mogelijkheden”, vervolgt Joris. “Dan horen wij ook wat er bij de eindgebruiker speelt. Het klinkt misschien wat vreemd, maar de eindgebruiker weet vaak niet wat zijn probleem is. Daarvoor schakelt hij een deskundige leverancier in. Maar wat als die het ook niet weet? Wij zijn distributeur, maar steeds minder van producten en steeds meer van kennis. Want die combinatie is nodig om voor de eindklant de beste oplossing te kunnen creëren. Dus helpen we op de eerste plaats bij het in kaart brengen van het probleem van de klant en kijken dan samen met de integrator hoe wij dat het beste kunnen oplossen.”

Experience day

ONDERSTEUNING IN DE PRAKTIJK

Recent werd VideoGuard betrokken bij een groot project met 600 camera’s. De opdrachtgever wilde een nieuw systeem met intelligente camera’s en een naadloze integratie met de toegangsbeveiliging. “Samen met de integrator en de opdrachtgever hebben we de gebouwen geanalyseerd en de vitale locaties in kaart gebracht”, vertelt Joris. “Vervolgens hebben wij gekeken welke techniek nodig is voor het nieuwe systeem en de daarvoor benodigde servers geleverd en geconfigureerd. Hierbij vond intensief overleg plaats met de security-, maar zeker ook met de ICT-afdeling, omdat het systeem gebruik ging maken van de ICT-infrastructuur van het bedrijf. Dat hield ook in dat alle componenten en verbindingen professioneel beveiligd moesten worden tegen cybercrime. Ook daarvoor hebben wij gezorgd. Doordat we de hele configuratie vooraf uitvoerden, kon de omschakeling plaatsvinden met een absoluut minimum aan ‘downtime’.”

BEHOEFTES IN DE MARKT

VideoGuard is Platinum Partner van Genetec. Dat betekent dat de distributeur op het hoogste niveau ondersteuning kan bieden bij het ontwerpen en installeren van oplossingen op basis van de softwareplatforms van Genetec. Het kan gaan om beveiligingssystemen, maar ook om systemen voor verkeersmanagement, procesbewaking of het optimaliseren van winkels. “Als Platinum Partner ondersteunen wij op onze beurt ook Genetec bij het verbeteren van de producten. We mogen als eerste bètaversies van nieuwe releases testen om eventuele fouten op te sporen, maar we leveren ook input op basis van behoeftes die wij in de markt signaleren. Genetec vertaalt die behoeftes vervolgens in nieuwe functionaliteit. We hebben al diverse awards gewonnen met onze added value!” “Daarbij gaat het niet alleen om technische kennis”, benadrukt Productmanager Frank Scholten van VideoGuard. “Er wordt ook gekeken hoe je op het gebied van sales en engineering presteert. Dat je heel goed weet wat wel en wat niet kan en dat je dat weet over te brengen. Het Genetec-platform is geen product dat ‘je er even bijdoet’ als distributeur. De software is bedoeld voor complexe en vitale projecten, waarvoor een diepgaande kennis van techniek én security nodig is. Juist die kennis is onze toegevoegde waarde.”

Experience room

WAT ER ALLEMAAL MOGELIJK IS

Sales engineer Dennis Verstraete wijst op de indrukwekkende systeemwand in experience center Montréal. “Hier kunnen wij integrators en hun klanten laten zien wat er allemaal mogelijk is. Niet om zoveel mogelijk te verkopen, maar om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Zien is geloven en hier kan je het zien! Integrators beginnen dat gelukkig ook steeds meer te beseffen en komen vaker langs met hun klanten. Genetec is allang niet meer de software om camera’s mee te beheren. Het gaat veel verder. Je kan er een hele stad intelligent mee maken als je wil. Van een integrator mag je eigenlijk niet verwachten dat die alle mogelijkheden kent. Je kan tenslotte niet op alle terreinen een expert zijn. Daarom is het fijn dat wij als kennis-back-up kunnen optreden, zodat eindgebruikers toch maximaal van alle mogelijkheden van het Genetec-platform kunnen profiteren. Wij garanderen dat alles gaat werken en verzorgen desgewenst zelfs de gebruikerstrainingen.”

Meer weten over support of de mogelijkheden die we kunnen bieden? Kijk op onze site of neem contact op met support@videoguard.nl

Het laatste nieuws

Wat is er nieuw in Security Center 5.9.3?

Wat is er nieuw in Security Center 5.9.3?

31-08-2020

We vinden het leuk om de introductie van Security Center 5.9.3 te kunnen aankondigen. Deze kan vandaag al worden gedownload. Deze nieuwste versie vereenvoudigt het ontwerp van systemen die gebruik maken van unified analytics. Bovendien is het beheer over het

Lees meer
Support

De juiste beslissingen als elke seconde telt!

07-07-2020

Als een meldkamercentralist videobeelden binnenkrijgt van een ernstig incident, is er geen tijd om draaiboeken te raadplegen. Daarom ontwikkelde Genetec de uitbreiding Mission Control voor Security Centre. VideoGuard-partner Adhetec implementeert het inmiddels bij grote opdrachtgevers in de vitale infrastructuur.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videogaurd

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis