System integrator Mactwin Security uit Heteren voegt Genetec toe aan zijn bestaande productportfolio en is daartoe een samenwerking aangegaan met value added Genetec distributeur VideoGuard uit Waalwijk.   

Het Genetec-platform biedt vele mogelijkheden om diverse beveiligingssystemen op een gebruikersvriendelijke en overzichtelijke manier te beheersen. Mactwin koos voor een samenwerking met value added distributor VideoGuard, die beschikt over vele jaren Genetec ervaring en bovendien over alle door Genetec vereiste certificaten. Hiermee is de kennis van Genetec direct op het hoogste niveau aanwezig. In nauwe samenwerking met VideoGuard zijn Mactwin specialisten inmiddels opgeleid en wordt de verdere uitbreiding en borging van kennis vormgegeven.

 

Integraties

Mactwin streeft er volgens CCO Jan Schumer naar om organisaties te voorzien van innovatieve, maar vooral ook effectieve en gebruikersvriendelijke beveiligingsoplossingen. Het gaat hier om oplossingen waarin systemen als toegangsbeheer, inbraakdetectie, cameratoezicht, video-analyse en andere toepassingen volledig geïntegreerd zijn of kunnen worden. Veel van deze functies maken volgens Richard Nass, algemeen directeur van VideoGuard, al standaard deel uit van het Genetec-platform. Andere installaties, zoals voor branddetectie, zijn functioneel te integreren, zodat bijvoorbeeld bij een brandalarm direct relevant videomateriaal naar de alarmcentrale wordt gestuurd en de vluchtweg kan worden vrijgegeven.