JORIS DE RON VAN VIDEOGUARD DOOR GENETEC GECERTIFICEERD ALS TROUBLE SHOOTER

JORIS DE RON VAN VIDEOGUARD

Security Center van Genetec is een eenvoudig te beheren platform voor videotoezicht, toegangsbeheer, intercom en kentekenherkenning o.a. Veel minder eenvoudig is het om het perfect af te stemmen op de verwachtingen van de gebruiker en alles eruit te halen wat erin zit. En de grootste uitdaging is het oplossen van ogenschijnlijk onoplosbare problemen. Voor dat laatste volgde system engineer Joris de Ron van VideoGuard een intensieve opleiding bij Genetec, waarvoor hij nu als eerste in Nederland officieel gecertificeerd is.

VideoGuard is officieel Value Added Distributor van Genetec. Die status krijgt een distributeur niet zomaar. Het betekent dat er kennis in huis moet zijn die op het niveau van de fabrikant van de software ligt. Natuurlijk zal een correct geïnstalleerd en geconfigureerd systeem met Security Center in de praktijk weinig problemen geven, maar als dat wel gebeurt is snel herstel nodig. Het gaat tenslotte om security. Wachten op ondersteuning van de fabrikant is dan geen optie. Die kan ook niet op de locatie opereren. Dan biedt de gecertificeerde specialist van VideoGuard uitkomst. Die kan in het uiterste geval altijd nog terugvallen op de kennis van Genetec zelf, maar dat gebeurt dan snel en efficiënt doordat hij zelf al over veel kennis en routine beschikt.

COMPLEXE TECHNISCHE PROBLEMEN

De training die Joris de Ron volgde concentreert zich op het oplossen van complexe technische problemen. Eerst wordt geleerd om aan de hand van vragen aan de klant het probleem te identificeren. Vervolgens wordt procesmatig, volgens een beproefde methodiek, naar een oplossing toe gewerkt. Alle aspecten van Security Center komen aan bod, zoals de grafische interface, de processen en services die op de achtergrond draaien en de opbouw van de netwerkarchitectuur. Hoe analyseer en ontleed je een ‘trace pakket’? Welke nuttige informatie kan je uit de logs binnen Security Center halen? Welke netwerkprotocollen worden gebruikt? Hoe zit de client/server-architectuur in elkaar? Hoe werkt de SQL-database en hoe configureer en beveilig je die optimaal. Dat zijn allemaal onderwerpen die tijdens de cursus uitvoerig zijn behandeld.

EXTREEM VOORBEELD

Het examen werd afgesloten met een extreem voorbeeld waar de system engineer in de dagelijkse praktijk tegenaan kan lopen. Joris de Ron kreeg één uur de tijd om twee servers vol problemen weer volledig in orde te maken. Aan de ‘klant’ had hij niet veel, want die had ‘weinig’ kennis van zaken en wist vragen niet of nauwelijks te beantwoorden. Hij was dus sterk op zijn eigen kennis en ervaring aangewezen. Na afloop ontving hij het certificaat waarmee hij kan aantonen op hetzelfde niveau te zitten als de professionele support-mensen van fabrikant Genetec zelf.

Wij als VideoGuard zijn dan ook enorm trots op Joris en besloten om samen met Genetec Joris in het zonnetje te zetten. (op de foto Joris de Ron en Anthonie v.d. Ploeg Regional Sales Manager Benelux bij Genetec).

Voor meer informatie over wat wij als VideoGuard voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons via: sales@videoguard.nl of bel met 085 – 0410510

Het laatste nieuws

De juiste beslissingen als elke seconde telt!

De juiste beslissingen als elke seconde telt!

07-07-2020

Als een meldkamercentralist videobeelden binnenkrijgt van een ernstig incident, is er geen tijd om draaiboeken te raadplegen. Daarom ontwikkelde Genetec de uitbreiding Mission Control voor Security Centre. VideoGuard-partner Adhetec implementeert het inmiddels bij grote opdrachtgevers in de vitale infrastructuur.

Lees meer
Support

PBT Beveiliging en Telecom continueert samenwerking met VideoGuard

30-06-2020

25 juni hebben PBT Telecom & Beveiliging en VideoGuard een verlengde samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze houdt in dat VideoGuard als value added distributor voor PBT de leverancier blijft van de oplossingen van Genetec en bijbehorende producten.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videogaurd

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis