GENETEC HELPT POLITIE EFFECTIEVER EN SNELLER OP TE TREDEN

Politie helpt genetec

Weten wanneer iets gaat gebeuren is beter dan weten wanneer iets gebeurd is. Dat is de gedachte achter Citigraf, een nieuwe ontwikkeling van Genetec waarmee momenteel in Chicago goede ervaringen worden opgedaan. Citigraf verzamelt Big Data die nodig is om inzicht te krijgen in hoe misdaad zich in de stad manifesteert.

Voor de invoering van Citigraf was er geen effectieve communicatie tussen de diverse districten en hulpdiensten in de stad die bekend is om zijn hoge misdaadcijfers. Daardoor konden criminele incidenten makkelijk escaleren tot een moeilijk beheersbare situatie. Citigraf helpt nu bij het localiseren en classificeren van incidenten en voorziet de hulpdiensten van informatie die nodig is gebleken tijdens vergelijkbare incidenten in het verleden. Zo wordt sneller en effectiever optreden mogelijk, wat uiteindelijk ook een preventief resultaat oplevert.

Sneller ter plaatse

“Sinds we Genetec Citigraf in gebruik hebben, zijn we na een melding 39 respectievelijk 24 procent sneller ter plaatse in onze twee meest risicovolle districten”, zegt Jonathan Lewin, Chief of Technical Services van de politie van Chicago. “Ook daalde het aantal schietpartijen met 22 procent. We verwachten hetzelfde te kunnen bereiken als we het systeem uitbreiden naar onze overige districten. Citigraf wordt gebruikt in onze Strategic Decision Support Centers, waarvan elk districtsbureau er een heeft. Het heeft ons geholpen bij het duidelijk maken aan de gemeenschap dat wij zeer snel kunnen reageren op incidenten.”

Verticale markten

Citigraf is een van de producten van Genetec die speciaal voor verticale markten wordt ontwikkeld. In dit geval voor stadsbesturen en hulpdiensten. Andere verticale oplossingen zijn ontwikkeld voor onder andere grootwinkelbedrijven en luchthavens. Citigraf werd gepresenteerd in 2017 en als eerste toegepast bij de politie van Chicago. Een mooie vuurproef, want deze stad staat bekend om zijn gangsteroorlogen en andere zware geweldscriminaliteit. Het combineert de signalen van camera’s en verschillende andere sensoren en berekent daaruit opvolgingsprocedures, waarbij meteen bepaald wordt welke hulpdiensten nodig zijn en in welke mate.

Geografisch informatiesysteem

Als basis dient een geografisch informatiesysteem (GIS) waarop incidenten en de locatie van hulptroepen op een plattegrond worden afgebeeld. Er kunnen bijvoorbeeld sensoren worden aangesloten die reageren op het geluid van vuurwapens. Door meerdere sensoren in te zetten, wordt direct de exacte locatie van de schietpartij bekend. Er hoeft niet gewacht te worden tot iemand 911 belt. Na afloop is ook te evalueren hoe het incident is afgehandeld, zodat procedures eventueel bijgesteld kunnen worden. Zo gaat de politie steeds effectiever en efficiënter opereren. Inmiddels kan steeds vaker preventief worden opgetreden, omdat zich herhalende patronen in criminaliteit zichtbaar zijn geworden. Bijzonder is dat het systeem in slechts één maand tijd is geïnstalleerd.

Voor meer informatie neemt u contact op met sales@videoguard.nl of bel met 085 – 0410510.

Bron: Beveiligingsnieuws

Het laatste nieuws

De juiste beslissingen als elke seconde telt!

De juiste beslissingen als elke seconde telt!

07-07-2020

Als een meldkamercentralist videobeelden binnenkrijgt van een ernstig incident, is er geen tijd om draaiboeken te raadplegen. Daarom ontwikkelde Genetec de uitbreiding Mission Control voor Security Centre. VideoGuard-partner Adhetec implementeert het inmiddels bij grote opdrachtgevers in de vitale infrastructuur.

Lees meer
Support

PBT Beveiliging en Telecom continueert samenwerking met VideoGuard

30-06-2020

25 juni hebben PBT Telecom & Beveiliging en VideoGuard een verlengde samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze houdt in dat VideoGuard als value added distributor voor PBT de leverancier blijft van de oplossingen van Genetec en bijbehorende producten.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videogaurd

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis