End of life aankondiging voor Omnicast 4.8

Genetec behuizing

We willen u laten weten dat Omnicast™ versie 4.8 vanaf 31 juli 2021 niet langer geleverd wordt. Vanaf 31 oktober stopt ook de technische ondersteuning. Een goed moment dus om uw klanten te wijzen op de mogelijkheid om hun Omnicast-systeem te upgraden naar ons platform van de nieuwste generatie. Op deze wijze kunt u zien welke van uw klanten nog licenties hebben voor Omnicast 4.8:
1. Log in op het Genetec Technical Assistance Portal* (GTAP)
2. Klik in het menu linksboven in het GTAP en kies voor Technical Assistance. Kies vervolgens voor System Management
3. Klik “Generate Systems Report”. Er wordt nu een Excel bestand op uw computer gezet met informatie over al uw actieve systemen
4. In de spreadsheet kunt u nu filteren om klanten te vinden die nog versie 4.8 gebruiken

* U krijgt een verzoek om in te loggen op het Genetec Portal. Als u daarvoor niet de gegevens hebt, stuur dan een e-mail naar sma@videoguard.nl voor ondersteuning.

Waarom upgraden?

Het gebruik van verouderde technologie heeft een negatieve invloed op de gebruikerservaring, betrouwbaarheid en veiligheid van infrastructuur. Zo hebben oudere technologieën minder beveiligingslagen tegen cyberaanvallen. De beste aanpak is het bieden van een up-to-date en veilig systeem, met meerdere beschermingslagen die bij elke softwareversie worden toegevoegd.
Security Center Omnicast™ biedt klanten modern videomanagement, gebaseerd op een efficiënt, schaalbaar en veilig platform. Het verenigt alle beveiligingstaken, zoals videotoezicht, toegangsbeheer, kentekenherkenning, indringerdetectie en communicatie.

Klaar om te upgraden?

Als het system van uw klant een geldig Genetec Advantage™ contract* heeft en zij klaar zijn om hun systeem te upgraden, neem dan contact op met Customer Service voordat Advantage verloopt. Als het system geen geldig Advantage contract heeft, neem dan contact op met het Sales Team om een offerte op te vragen voor een upgrade.
* Klanten die nog steeds een lopend Genetec Advantage-contract hebben voor hun systeem, behouden tot het verstrijken van hun contract toegang tot ondersteuning voor probleemoplossing.

Nog vragen?

Kijk naar de FAQ. U kunt ook de product lifecycle page bezoeken op GTAP of contact opnemen met VideoGuard uw sales team als u nog vragen hebt of ondersteuning behoeft.

Het laatste nieuws

AUTODOME IP camera's

AUTODOME IP camera's

06-04-2021

Opsporen, volgen en inzoomen Het beveiligingsniveau verbeteren De AUTODOME IP-familie van bewegende camera's kan een (bewegende) persoon snel en nauwkeurig opsporen, zelfs op grotere afstand, zodat gebruikers handmatig of automatisch personen kunnen volgen terwijl deze

Lees meer
Support

Belangrijke mededeling EOL status Genetec

24-03-2021

We willen u informeren over een aankondiging vanuit Genetec aangaande de End-of-Life status (EOL) van meerdere versies van het Genetec Security Center beveiligingsplatform. Vanaf 31 maart 2022 bereiken de volgende versies de EOL status: Security Center

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis