EDESIX, BODYCAM’S VAN TOPKWALITEIT

Video manager Logo edesix

In steeds meer beroepen krijgen medewerkers te maken met agressie. Een bodycam bewijst dan goede diensten. Deze vorm van beveiliging schrikt bedreigers af en zorgt voor een waardevolle en zeer betrouwbare getuigenis bij incidenten. Natuurlijk dienen de beelden van topkwaliteit te zijn. En dat zijn ze bij gebruik van de bodycam’s van de Britse fabrikant Edesix, die in de Benelux wordt vertegenwoordigd door VideoGuard.

Agenten, beveiligers, boa’s, parkeerwachters, maar ook winkeliers, deurwaarders en zorgverleners. Ze maken het allemaal wel mee dat ‘cliënten’ met dreigementen, beledigingen en soms zelfs fysiek geweld hun gelijk proberen te krijgen. Door de stress is het achteraf vaak lastig om een betrouwbare getuigenverklaring af te leggen, waarmee de politie de dader kan opsporen en de rechter hem kan veroordelen. Daarom willen steeds meer mensen met een risicovol beroep een bodycam. Een specialist op dit gebied is Edesix uit Edinburgh. Deze fabrikant brengt bodycam’s voor verschillende toepassingen op de markt en levert ook software, waarmee via een gewone webbrowser de beelden zijn te bekijken en te beheren. Dat kan live, maar ook met opgeslagen beelden

Video Badge VB 400

De producten van Edesix zijn niet zomaar bodycam’s. Ze zijn van hoge kwaliteit om ook tijdens moeilijke omstandigheden optimaal te functioneren. Bovendien werken ze met encryptie om manipulatie van de beelden te voorkomen. Daardoor is het beeldmateriaal bij uitstek geschikt als juridisch bewijs. Met de software, Edesix’s VideoManager, kunnen de beelden worden bekeken, maar ook worden teruggekeken en verzameld in juridische dossiers.

Daarnaast is integratie van de bodycam’s van Edesix mogelijk in OmniCast en Security Center van Genetec. Op die manier is vast cameratoezicht perfect uit te breiden met mobiel cameratoezicht, bijvoorbeeld gedragen door surveillanten.

Edesix maakt opvallende bodycam’s met een afschrikkend effect. Maar er zijn ook onopvallende modellen, zoals een bodycam die in een ID-badge is verwerkt. Dergelijke bodycam’s zijn ideaal in bijvoorbeeld de zorg, waar patiënten het wellicht niet prettig vinden om te weten dat zij op video worden vastgelegd.

De bodycam bevestigen en inschakelen is kinderspel. Dat geldt niet voor de integratie van bodycam’s in een op beleid gebaseerd veiligheidssysteem. Daar komen de kennis en ondersteuning van Value Added Distributor VideoGuard van pas. Wij helpen bij het opzetten en configureren van complexe systemen met tientallen of zelfs honderden bodycam’s. Dat kan met VideoManager van Edesix, maar natuurlijk ook met de platforms van Genetec. Wij helpen u dat op een uiterst zorgvuldige wijze te realiseren, want het gaat hier tenslotte om apparaten die voor de drager van levensbelang kunnen zijn.

VOORDELEN VAN EDESIX BODYCAM’S

Het laatste nieuws

Bosch samenwerking

Bosch samenwerking

22-09-2022

VideoGuard is door Bosch benoemd als certified X2 Connect partner! Dit partnership is een bevestiging en waardering voor de succesvolle samenwerking tussen VideoGuard en

Lees meer
Support

Nieuwe prijslijst Bosch

16-09-2022

Download hieronder uw nieuwe prijslijst van Bosch. Deze prijzen gelden vanaf 5 september 2022.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis