Onmisbare rechterhand bij grootschalige beveiligingsprojecten

samenwerking LoBoCom en VideoGuard

Grote organisaties als petrochemische industrieën, luchthavens en universiteiten, zijn vaak goed in staat om te bepalen wat zij aan cameratoezicht en andere beveiliging nodig hebben. Toch kan het ook voor hen bijzonder zinvol zijn om in de ontwerpfase te sparren met een deskundige leverancier. System engineer Omid Samadi van VideoGuard legt uit waarom.

De ontwikkelingen in de beveiligingsindustrie gaan snel. Bij een fabrikant als Genetec werken dagelijks honderden ingenieurs om de software beter en veelzijdiger te maken. Voor een buitenstaander is dit niet bij te benen, waardoor veel uiterst nuttige mogelijkheden vaak onbenut blijven. “Dat is jammer”, zegt Samadi, die nu ruim twee jaar actief is als system engineer bij VideoGuard en die inmiddels zo’n tien jaar hoogwaardige ervaring heeft opgedaan in diverse technische sectoren. “Want als wij in een vroeg stadium bij het project betrokken worden, komen we in de regel tot een veel beter eindresultaat, tegen bovendien lagere kosten voor de eindgebruiker. We doen dat al in vele sectoren, zoals de bouw en de logistiek, en merken dat eindklanten onze adviezen bijzonder op prijs stellen.”


Begeleiding van A tot Z

VideoGuard kan er ook voor zorgen dat een project niet geweigerd hoeft te worden omdat de betreffende installateur/integrator het vanwege de complexiteit niet aandurft. Samadi: “In dergelijke gevallen kunnen wij onderdeel van het team worden en een groot deel van de technische werkzaamheden overnemen. Niet het monteren en installeren, maar wel het denkwerk. We helpen bij het optimaliseren van het ontwerp, de keuze van de meest geschikte camera’s en andere apparaten en uiteindelijk zelfs bij het volledig voorconfigureren van het systeem. De installateur hoeft vervolgens bij wijze van spreken alleen nog de kabels te trekken en de apparatuur op te hangen. Wij zorgen ervoor dat alles perfect functioneert en kunnen zelfs trainingen voor de eindgebruikers verzorgen.” Na de oplevering kan de dienstverlening worden gecontinueerd. “Als er problemen zijn, kunnen wij die bijna altijd op afstand oplossen.” Binnenkort zal VideoGuard zelfs de systemen kunnen beheren, vanuit het gloednieuwe en ultramoderne security operation center, dat volledig voldoet aan EN50518.

Het laatste nieuws

NIEUW! Aero PTZ -camera van i-PRO

NIEUW! Aero PTZ -camera van i-PRO

15-10-2024

Bij VideoGuard introduceren we met trots de nieuwe Aero PTZ-camera van i-PRO, de meest betrouwbare AI PTZ-camera op de markt. Deze camera biedt uitzonderlijke prestaties, zelfs in de meest extreme weersomstandigheden, en is ontworpen voor veeleisende beveiligingstoepassingen.

Support

Genetec breidt Security Center SaaS uit met de lancering van Operations Center.

08-10-2024

De eerste werkbeheeroplossing in de branche voor fysieke beveiligingsactiviteiten Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van geünificeerde oplossingen voor beveiliging, openbare veiligheid, bedrijfsprocessen en bedrijfsinformatie, kondigde vandaag de lancering aan van Operations Center, een cloudgebaseerde werkbeheeroplossing die

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.