De juiste beslissingen als elke seconde telt!

Logo Mission control

Als een meldkamercentralist videobeelden binnenkrijgt van een ernstig incident, is er geen tijd om draaiboeken te raadplegen. Daarom ontwikkelde Genetec de uitbreiding Mission Control voor Security Centre. VideoGuard-partner Adhetec implementeert het inmiddels bij grote opdrachtgevers in de vitale infrastructuur.

Security Centre is het centrale platform van Genetec, dat videotoezicht, toegangsbeheer, intercom en kentekenherkenning combineert. Het is uit te breiden met verschillende modulen, zoals Mission Control. Mission Control biedt meldkamercentralisten en interventiediensten ondersteuning bij het nemen van de juiste beslissingen. Het is op het eerste gezicht te beschouwen als een digitaal draaiboek voor incidentenbestrijding, maar het is veel meer dan dat. Mission Control kan namelijk gebruik maken van alle databronnen die voor incidentenbestrijding relevant kunnen zijn. Zo weet het systeem welke personen zich op welke plaatsen in een gebouw bevinden, welke melders in alarm zijn, welke vluchtroutes beschikbaar zijn en wie er zoal gewaarschuwd moeten worden. Doordat Security Centre uitstekend is te integreren met andere beveiligings- en processystemen, zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt.

Uitdagende projecten

Missin controlAdhetec is een landelijk werkende integrator die gespecialiseerd is in permanent en tijdelijk cameratoezicht voor met name de vitale infrastructuur, zoals verkeers-, spoor- en waterwegen. Dat zijn uitdagende projecten waarbij incidenten zeer ernstige gevolgen kunnen hebben. Daarom worden de hoogste eisen gesteld aan de gebruikte apparatuur en software, maar ook aan de personen die deze moeten bedienen. “Maar hoe goed centralisten ook zijn, in sommige situaties is het gewoon onverantwoord om volledig te vertrouwen op hun kennis en ervaring”, zegt projectleider Rick Arts van Adhetec. “Mission Control helpt dan bij het nemen van vitale beslissingen als een melding binnenkomt. Het is een complex systeem, maar voor de gebruiker werkt het heel eenvoudig. Het verzamelt automatisch alle beschikbare en relevante gegevens, waardoor de centralist alleen enkele vragen hoeft te beantwoorden. Zo wordt hij perfect in staat gesteld om de vooraf gedefinieerde opvolgingsprocedure te doorlopen. Op deze wijze worden incidenten altijd snel en op de juiste wijze afgehandeld, los van de kennis en ervaring van de centralist. Bovendien wordt alles vastgelegd, zodat op grond van de evaluaties na elk incident de procedures verder verbeterd kunnen worden.”

Scenario’s en procedures

Zo eenvoudig als Mission Control te bedienen is, zo ingewikkeld kan het zijn om de software correct te implementeren. Wat dient er bijvoorbeeld te gebeuren bij brand in een technische ruimte of met onbeheerde bagage in een luchthaventerminal? Samen met de klant dienen alle scenario’s en bijbehorende procedures in kaart gebracht te worden. Vervolgens dient geïnventariseerd te worden welke bronnen ter beschikking staan. Welke sensoren kunnen een rol spelen bij het signaleren, inventariseren en bestrijden van het incident? Omdat van de juiste implementaties mensenlevens kunnen afhangen, verkoopt Genetec producten als Mission Control alleen aan gekwalificeerde distributeurs en integrators.

Missin control

Levens redden

Bij VideoGuard is system engineer Dennis Verstraete een van de gecertificeerde specialisten in Mission Control. Met ruim twintig jaar ervaring in operationele beveiligingstechniek, weet hij exact welke systemen een rol kunnen spelen bij incidentenbestrijding. Om met Mission Control te mogen werken, volgde hij een zware opleiding bij de fabrikant en moet regelmatig terugkomen voor bijscholing. “Mission Control verschaft organisaties een nieuw niveau van inzicht in hun situationele omstandigheden tijdens incidenten”, vertelt hij. “Dat is erg belangrijk, want beveiliging is vaak routinewerk en als er dan ineens iets onverwachts gebeurt, is men daar lang niet altijd goed op voorbereid. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om alle draaiboeken uit het hoofd te leren en tijdens een incident precies te weten wat er allemaal gebeurt op de getroffen locatie. Mission Control kan dan levens redden door te voorkomen dat op cruciale momenten de verkeerde beslissingen worden genomen.”

Het laatste nieuws

De juiste beslissingen als elke seconde telt!

De juiste beslissingen als elke seconde telt!

07-07-2020

Als een meldkamercentralist videobeelden binnenkrijgt van een ernstig incident, is er geen tijd om draaiboeken te raadplegen. Daarom ontwikkelde Genetec de uitbreiding Mission Control voor Security Centre. VideoGuard-partner Adhetec implementeert het inmiddels bij grote opdrachtgevers in de vitale infrastructuur.

Lees meer
Support

PBT Beveiliging en Telecom continueert samenwerking met VideoGuard

30-06-2020

25 juni hebben PBT Telecom & Beveiliging en VideoGuard een verlengde samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze houdt in dat VideoGuard als value added distributor voor PBT de leverancier blijft van de oplossingen van Genetec en bijbehorende producten.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videogaurd

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis