i-PRO kondigt nieuwste versie aan van Active Guard Intelligent Search Application

nieuwste versie van Active Guard Intelligent Search Application

Versie 2.0 biedt nieuwe functies en verbeteringen voor realtime situationeel bewustzijn

i-PRO Co., Ltd. (voorheen Panasonic Security), wereldwijd leider in professionele oplossingen voor beveiliging en openbare veiligheid, kondigde recent de nieuwste versie aan van hun prijswinnende Active Guard intelligent search application Active Guard zorgt voor de feilloze levering van metadata aan populaire Videomanagementsystemen (VMS) in Genetec. Het gaat daarbij specifiek om de enorme hoeveelheid metadata waarmee de unieke kenmerken van mensen en voertuigen worden beschreven die door camera's van i-PRO zijn vastgelegd. Dit maakt diepgaand forensisch onderzoek met geavanceerde AI-analytics mogelijk, en het zorgt ervoor dat operators realtime meldingen krijgen van essentiële zaken die hun aandacht vereisen.

Active Guard Versie 2 biedt nieuwe verbeteringen voor het zoeken en visualiseren van gegevens. Nieuwe integraties met externe ontwikkelaars brengen voor het eerst waardevolle nieuwe metadata rechtstreeks in de UI van VMS. De open platformaanpak van i-PRO is hierin terug te zien.

De Active Guard-plugin is ontwikkeld om het leven van beveiligingsoperators makkelijker te maken. De 98 unieke AI-kenmerken van i-PRO die in onze camera's zijn vastgelegd, zijn probleemloos overdraagbaar naar toonaangevende VMS in de branche,” zegt Gerard Figols, Chief Product Officer bij i-PRO. "Active Guard heeft het unieke vermogen om metadata van derden rechtstreeks te signaleren en te verwerken in de workflow. Hiermee breiden we onze open platformaanpak uit en benutten we het volledig. De plug-in verbindt toepassingen, camera's en VMS voor een geïntegreerd end-to-end AI-ecosysteem.”

Eén van de belangrijke verbeteringen in Active Guard versie 2.0 is een versterkte integratie met Vaxtor, ontwikkelaar van hoogwaardige optische tekenherkenning. Naast de LPR/MMC-toepassing van Vaxtor voor de identificatie van kentekens en voertuigkenmerken, kunnen operators nu zoekfilters gebruiken voor de OCR Container- en OCR Genesis-apps van Vaxtor om alle soorten tekst te herkennen, waaronder verzendcontainers, ID-kaarten, paspoorten, verzendetiketten en meer.
Een ander voorbeeld van een externe integratie is die met Morpho, ontwikkelaar van AI-valdetectie analytics die nu via Active Guard doorgegeven kunnen worden aan VMS.

“Deze standaard integratie van Vaxtor en Morpho is een voorbeeld van i-PRO’s streven om onze hardware met edge-AI toepasbaar te maken buiten de traditionele beveiliging door intensief samen te werken met innovatieve softwareontwikkelingsbedrijven in de markt,” aldus Figols.

”De ontwikkeling van Active Guard vergroot de capaciteit en verbetert de operationele efficiëntie van al onze analytics. Aan de inspanningen van i-PRO om integraties op maat te ontwikkelen, intelligent gegevensbeheer te bevorderen en te verbeteren, en onze partners en klanten meerwaarde te bieden, hechten we veel waarde” aldus Juan Vercher, CEO van Vaxtor.

Andere highlights van Active Guard Versie 2 zijn:

Waar veel systemen zich baseren op servergebaseerde analytics, worden i-PRO’s op AI-gebaseerde analytics volledig in edge, in-camera verwerkt. Verwerkingskracht en bandbreedte worden zo efficiënt mogelijk gebruikt, terwijl de behoefte aan aanvullende dure server hardware minimaal is. Ruwe data worden direct bij de sensor geanalyseerd in plaats van met gecodeerde gegevens. Deze aanpak zorgt voor meer nauwkeurigheid en gedetailleerde inzichten waarmee beter onderbouwde beslissingen kunnen worden genomen.

Active Guard biedt een innovatieve toepassing voor videobescherming die door camera's gegenereerde gegevens verder verwerkt en naar een VMS verzendt, waarbij alleen de metadata worden verzonden (niet de volledige videostream). De uitgebreide dashboard gebruikersinterface van Active Guard wordt binnen een VMS weergegeven voor een uniforme gebruikerservaring bij het visualiseren van en zoeken naar unieke kenmerken.

Active Guard gaat verder dan beveiliging en maakt een nieuw niveau van datagestuurde intelligentie en besluitvorming mogelijk voor bedrijven die camera's willen gebruiken als krachtige IoT-sensoren om de operationele efficiëntie en compliance te bewaken.

i-PRO’s applicatie van Active Guard is gratis en versie 2.0 is beschikbaar vanaf eind september 2024.

Zoals wel duidelijk wordt, kan slimme videotechnologie een belangrijke rol spelen. Het karakter van deze technologie is zo breed, dat het op verschillende manieren ingezet kan worden. Meer info over deze mogelijkheden neem hiervoor contact op met sales@videoguard.nl of bel met +31 850 410 510

Het laatste nieuws

NIEUW! Aero PTZ -camera van i-PRO

NIEUW! Aero PTZ -camera van i-PRO

15-10-2024

Bij VideoGuard introduceren we met trots de nieuwe Aero PTZ-camera van i-PRO, de meest betrouwbare AI PTZ-camera op de markt. Deze camera biedt uitzonderlijke prestaties, zelfs in de meest extreme weersomstandigheden, en is ontworpen voor veeleisende beveiligingstoepassingen.

Support

Genetec breidt Security Center SaaS uit met de lancering van Operations Center.

08-10-2024

De eerste werkbeheeroplossing in de branche voor fysieke beveiligingsactiviteiten Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van geünificeerde oplossingen voor beveiliging, openbare veiligheid, bedrijfsprocessen en bedrijfsinformatie, kondigde vandaag de lancering aan van Operations Center, een cloudgebaseerde werkbeheeroplossing die

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.