LoBoCOM en VideoGuard vernieuwen samenwerking

samenwerking LoBoCom en VideoGuard

LoBoCOM is specialist in hoogwaardige communicatie- en video-oplossingen voor kritische omgevingen. Het bedrijf ontwerpt, levert en onderhoudt onder andere videosystemen bij tunnels, bruggen en sluizen in Nederland. VideoGuard ondersteunt de projecten met de levering van het geünificeerde beveiligingsplatform Security Center van Genetec, in combinatie met hoogwaardige en duurzame hardware van Bosch. Onlangs vernieuwden de twee hun samenwerking.

Omdat LoBoCOM actief is voor veeleisende opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, gebruikt men bij voorkeur producten van topkwaliteit. Voor het beheer van camerasystemen worden de oplossingen van Genetec ingezet. Die voldoen uitstekend, maar soms gebeurt het dat de opdrachtgever iets wil, dat zelfs met het geavanceerde platform Security Center niet mogelijk is. Zo worden bruggen, sluizen en tunnels tegenwoordig nauwelijks nog op locatie beheerd. Het beheer gebeurt vanuit centrale locaties. “Ondanks vakkundig netwerk beheer kan er vertraging van het videosignaal optreden”, vertelt Richard Lourens van LoBoCOM. “Dat is niet altijd te voorkomen en dus is het noodzakelijk dat de operator weet dat er vertraging in het beeld zit. Voor dat laatste ontwikkelde VideoGuard in opdracht van ons een plug-in voor Genetec. Deze brengt een rood kruis in beeld, als de vertraging van het videobeeld een bepaald aantal milliseconden overschrijdt. De operator weet dan dat het beeld niet echt live is, zodat hij extra voorzorgen kan nemen, voordat hij de brug omhoog laat gaan of een sluisdeur sluit. Dankzij de ontwikkelde plug-in voldoet het Genetec-platform nu aan de landelijke standaard voor bruggen en sluizen.”

Spraakmakende projecten

VideoGuard levert al enige tijd licenties van Genetec aan LoBoCOM. De nieuwe samenwerking omvat nu ook de levering van camera-apparatuur van Bosch. Lourens: “We maken al jaren gebruik van camera’s van Bosch, maar voorheen kochten wij die bij een andere leverancier. Omdat wij voor de Genetec plug-in al zaken doen met VideoGuard, leek het ons wel handig om daar ook de camera’s en bijbehorende apparatuur in te kopen.” LoBoCOM is betrokken bij spraakmakende projecten, zoals de Afsluitdijk, Spooldersluis, BC Tilburg en BC Maasbracht. Het bedrijf is gespecialiseerd in situaties die bijzondere eisen stellen aan de geplaatste apparatuur. Zo moet die vaak goed bestand zijn tegen corrosie door de invloed van de zee. Ook gaat het in de regel om kritieke systemen, waarbij een kans op falen geen optie is en de beschikbaarheid van de systemen optimaal moet zijn. Het bedrijf regelt zelfstandig naadloze integraties van communicatie- en observatiesystemen in combinatie met bijbehorende dienstverlening. VideoGuard kan bijspringen als functionaliteit gewenst is, die Genetec (nog) niet kan bieden.

Meer info over deze mogelijkheden neem hiervoor contact op met sales@videoguard.nl of bel met +31 850 410 510

Het laatste nieuws

Hoe Video AI Analytics de meldkamer ondersteunt

Hoe Video AI Analytics de meldkamer ondersteunt

03-09-2024

Binnen de meldkamerwereld speelt innovatie een belangrijke rol. Enerzijds om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen, anderzijds om uitdagingen als personeelstekort tegen te gaan. Inzet van slimme tools is dan ook iets wat steeds vaker voorkomt. Video AI Analytics

Support

Hoe AI-gestuurde Video Analytics het personeelstekort in de security kan oplossen

03-09-2024

Personeelstekort. Je hoeft de (digitale) krant maar open te slaan en het is onderwerp van gesprek. In het OV, op de kinderopvang, maar ook in de security. Personeelstekorten hebben veel sectoren getroffen en de fysieke beveiliging is daar geen uitzondering

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.