Genetec breidt Security Center SaaS uit met de lancering van Operations Center.

Genetec Operations Center

De eerste werkbeheeroplossing in de branche voor fysieke beveiligingsactiviteiten

Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van geünificeerde oplossingen voor beveiliging, openbare veiligheid, bedrijfsprocessen en bedrijfsinformatie, kondigde vandaag de lancering aan van Operations Center, een cloudgebaseerde werkbeheeroplossing die specifiek is ontwikkeld voor fysieke beveiligingsactiviteiten. Ontworpen voor beveiligingprofessionals gaat dit de manier waarop fysieke beveiligingsteams met elkaar samenwerken, communiceren en taken beheren revolutionair veranderen. Deze nieuwe oplossing is verkrijgbaar als onderdeel van Security Center SaaS en als standalone.

Pakt belangrijke uitdagingen aan op het gebied van beveiligingsactiviteiten

Genetec Operations Center

Genetec™ Operations Center pakt de operationele uitdagingen aan van beveiligingsteams. Vaak zijn zij afhankelijk van spreadsheets of losgekoppelde beheersapparatuur bedoeld voor IT of andere afdelingen. Deze gefragmenteerde systemen kunnen een negatief effect hebben op de efficiëntie en samenwerking van het team. Operations Center lost dit op door security dispatching, werkticketing en activiteitenvolging te integreren binnen één platform. Met deze geünificeerde aanpak kunnen gebruikers taken effectiever beheren, houden ze real time inzicht in hun activiteiten en werken ze probleemloos samen met verschillende teams.

“Beveiligingsteams zetten alles op alles om een veilige dag te waarborgen, zo’n dag waarop alles soepel verloopt en niemand ergens iets van merkt. Toch ontbreekt het ze vaak aan de noodzakelijke hulpmiddelen om effectief te kunnen werken,” aldus Christian Morin, Vice President of Product Engineering, Genetec Inc. "We hebben Operations Center ontwikkeld in nauwe samenwerking met beveiligingsprofessionals, specifiek voor hun gebruik.
Het moet ervoor zorgen dat silo's verdwijnen en beveiligingsactiviteiten verbeteren, zodat er in de hele organisatie efficiënter gewerkt en effectiever samengewerkt wordt.

Chris Autry, Managing Director van Brigham Young University (een grote Amerikaanse universiteit met meer dan 30.000 studenten en een complexe beveiligingsinfrastructuur) maakt gebruik van de oplossing: “Voor de komst van Operations Center beheerden onze beveiligingsdivisies de informatie los van elkaar wat de samenwerking moeilijk maakte. We hebben nu negen afdelingen en meer dan 200 medewerkers die Operations Center gebruiken en we zien dat het de communicatie aanzienlijk verbetert, de samenwerking bevordert en er waardevolle kennis wordt gedeeld binnen het hele beveiligingsteam.”

Een uniek product voor de fysieke beveiligingsindustrie

Genetec Operations Center

Operations Center is meer dan alleen een instrument voor taakbeheer: het is een totaaloplossing die specifiek is ontworpen om middelen beter te beheren. Het is gemaakt om ieder aspect van het beveiligingswerk te verbeteren via een intuïtieve web- en mobiele interface die teams wereldwijd met elkaar verbindt. Taken en projecten worden beheerd via aanpasbare schermen die de stappen in de workflow visueel weergeven. Dit geeft een duidelijk overzicht van de voortgang en het verbetert het situationeel bewustzijn om real time samen te werken. Het zorgt voor de toewijzing van de juiste persoon met de juiste middelen aan de juiste taak, waardoor de efficiëntie en de kwaliteit van het werk verbetert.

Operations Center geeft voor elke taak een gedetailleerde checklist zodat lokale beveiligingsmedewerkers zien wat de volgende taak is, bijvoorbeeld het dispatchen van inspecties of het reageren op incidenten. Tegelijkertijd biedt het hun supervisors continu inzicht in de voortgang, status en locatie.

Supervisors kunnen individuele voorvallen, hele diensten of teamprestaties bekijken en rapporten draaien van alle activiteiten die real time worden bijgehouden, ook wanneer ze niet op locatie zijn. Leidinggevenden hebben via hun mobiele app direct toegang tot belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) en statistieken, wat handmatige gegevensinvoer overbodig maakt. Deze gestroomlijnde toegang zorgt voor beter onderbouwde strategische besluitvorming en continue efficiëntieverbeteringen binnen de afdeling.

Operations Center is volledig aanpasbaar om te voldoen aan de unieke behoeften van iedere organisatie. Het past zich moeiteloos aan aan verschillende workflows, processen en rapportage-eisen en het ondersteunt teams van elke omvang, terwijl privacy by design gewaarborgd blijft.

Beschikbaarheid

Genetec Operations Center

Operations Center wordt tijdens GSX 2024 onthuld en is wereldwijd beschikbaar vanaf 23 september 2024 als onderdeel van het Genetec Security Center SaaS Premium abonnement, en als autonome oplossing, compatibel met Security Center 5.10 en hoger. Operations Center is exclusief verkrijgbaar via geaccrediteerde partners van het Genetec Channel Partner Program. Partners kunnen hun portfolio uitbreiden en hun klanten verbeterde middelen voor samenwerking, communicatie en operationele efficiëntie bieden. Bovendien krijgen partners onbeperkte toegang tot het product voor klantdemonstraties en intern gebruik.

Meer info of een live demo over deze mogelijkheden neem hiervoor contact op met sales@videoguard.nl of bel met +31 850 410 510

Het laatste nieuws

NIEUW! Aero PTZ -camera van i-PRO

NIEUW! Aero PTZ -camera van i-PRO

15-10-2024

Bij VideoGuard introduceren we met trots de nieuwe Aero PTZ-camera van i-PRO, de meest betrouwbare AI PTZ-camera op de markt. Deze camera biedt uitzonderlijke prestaties, zelfs in de meest extreme weersomstandigheden, en is ontworpen voor veeleisende beveiligingstoepassingen.

Support

Genetec breidt Security Center SaaS uit met de lancering van Operations Center.

08-10-2024

De eerste werkbeheeroplossing in de branche voor fysieke beveiligingsactiviteiten Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van geünificeerde oplossingen voor beveiliging, openbare veiligheid, bedrijfsprocessen en bedrijfsinformatie, kondigde vandaag de lancering aan van Operations Center, een cloudgebaseerde werkbeheeroplossing die

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.