Om het financiële risico van cyber aanvallen te beperken, wenden sommige bedrijven zich tot een cyber aansprakelijkheidsverzekering. Dat is een relatief nieuw soort dekking die verzekeringsmaatschappijen aanbieden om bedrijven te beschermen tegen bedreigingen via internet en data leaks. Hoewel we ons zelf niet bezig houden met het verkopen van verzekeringen, willen we u wel informeren over de best practices op het gebied van cyber beveiliging. Met name hoe u uw beveiligingssystemen het beste kunt beschermen. Voordat u eventueel beslist om een cyberaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, vindt u hieronder vijf zaken die u in overweging moet nemen voordat u een beslissing neemt:

1. Identificeer uw cyber risico’s

Er zijn maar liefst 12 verschillende soorten dekking beschikbaar voor cyber bedreigingen. Deze kunnen zowel online als offline risico’s bevatten, variërend van datalekken tot diefstal van bedrijfsmiddelen. Door vooraf deze specifieke valkuilen te identificeren, kunt u de verzekering vinden die het beste past bij uw organisatie.

2. Zorg dat u de polisdekking goed bestudeert

Uw bestaande verzekeringspolissen kunnen aanvullend zijn op dit nieuwe cyber beleid. Sommige bedrijven hebben ook een combinatie van (verzekerings)producten nodig om voldoende dekking te krijgen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe elk product van waarde kan zijn voor uw organisatie, in het geval u aansprakelijk wordt gesteld voor een datalek.

3. Benader een professional

Schade als gevolg van cyber aansprakelijkheid is soms moeilijk te begrijpen en in de juiste context te plaatsen. Het vertalen van cyber risico’s in een financieel model is een belangrijke stap om verzekerd te zijn van een adequate dekking. Als u intern niet over de kennis en/of middelen beschikt, overweeg dan om advies in te winnen bij een professionele adviseur of specialist. Iemand die verstand van zaken heeft op zowel het gebied van business als van cyber beveiligingsrisico’s.

4. Zorg dat u het claimproces kent

Het begrijpen van het claimproces bij het selecteren van een cyber aansprakelijkheidsverzekering is van cruciaal belang. Elke verzekeringsmaatschappij heeft processen opgezet om de echtheid van een claim te beoordelen en een algemene tijdlijn waarvoor fondsen kunnen worden betaald. Als zich een datalek voordoet, wil je weten hoe snel er geld vrijkomt en zaken worden opgelost.

5. Bekijk ook andere voordelen van de verzekering

Hoewel financiële hulp natuurlijk prettig is, bieden sommige verzekeringsmaatschappijen extra diensten, zoals cyber onderzoekers of public relations bedrijven. Als u uitzoekt of uw dekking ook dit soort diensten bevat, kunt u gemakkelijker de gevolgen van een overtreding aanpakken en zaken gladstrijken.

Risico’s beheersen is meer dan alleen een verzekering

Een cyber aansprakelijkheidsverzekering is geen verlaat-de-gevangenis-zonder-te-betalen-kaart. Voor een succesvolle cyber security strategie, moet u weten waar u zich tegen moet verdedigen. Het goede nieuws is dat onze Genetec producten en oplossingen al zijn ontworpen met verschillende beveiligingslagen. Tevens wordt gebruik gemaakt van geavanceerde authenticatie- en versleuteltechnologieën. VideoGuard kan u helpen met het begrijpen van de actoren op het gebied van bedreigingen en om potentiële beveiligingsrisico’s te beoordelen.

Neem voor meer informatie op met sales@www.vg.ictmaatwerk.com of bel met +31 850-510 410

Waarom videoguard?

  • Service, meer dan alleen dozen schuiven!
  • Innovatieve concepten
  • Videoservers bouwen op maat
  • Totaal (solution) leverancier
  • Installatie ondersteuning
  • Technische support op contractbasis
Nieuws Blogs Cases Downloads

Advies nodig?!

Het team van VideoGuard beschikt over parate kennis van een groot aantal verschillende producten en hun toepasbaarheid waar u een beroep op kunt doen. Contact opnemen Ticketsysteem