Inbrekers detecteren, volgen en oppakken

afbeeling Datacenter

Er zijn verschillende methodes en technieken om indringers te detecteren. Met moduul Restricted Security Area surveillance binnen Security Center van Genetec is vervolgens in één oogopslag te zien waar de indringers zich bevinden en hoe zij eruit zien. Videoguard kan zorgen voor de optimale configuratie en werking van RSA.

Goede indringerdetectie begint meestal in de periferie. Detectiesystemen signaleren het als iemand over het hek klimt, het hek vernielt of er onderdoor probeert te kruipen. Camera’s zoomen in op de persoon, zodat een effectieve interventie mogelijk wordt voordat de indringer zijn doelwit bereikt. Met de hedendaagse technologie is dit ook in complexere situaties mogelijk. Zo kan een terrein of gebouw in zones worden verdeeld en is per zone te bepalen wat daar op welke tijdstippen tot alarm mag leiden. Denk aan lopen in een ongewenste richting, voertuigen op plaatsen waar deze verboden zijn, voorwerpen op plaatsen waar deze niet thuishoren of andere vooraf gedefinieerde situaties. Zeker bij dergelijke securityuitdagingen vormt Restricted Security Area Surveillance (RSA) binnen Security Center van Genetec een uitkomst.

Samenwerking bij installatie

Bij alarm ontvangt de beheerder of centralist een melding met een plattegrond en camerabeelden. Op de plattegrond is te zien wat het alarm veroorzaakt heeft en welke zone in alarm is. De camerabeelden helpen bij het identificeren van de alarmoorzaak, terwijl de snelheid en positie van de indringer automatisch worden bijgehouden op de plattegrond. Dat maakt het gebruik van RSA bijzonder eenvoudig en effectief. Minder eenvoudig is de configuratie van het systeem. Dat vergt een goed begrip van de risicosituatie van de eindgebruiker en zijn beveiligingsplan. Ook een uitstekende kennis van de Genetec-software is essentieel. Dat wil echter niet zeggen dat de installatie en levering van RSA zonder die kennis niet mogelijk is. Videoguard heeft alle expertise in huis om installateurs hierbij te ondersteunen. Dat begint al met een bezoek aan het Experience Center waar de installateur met zijn klant een praktische demonstratie van RSA kan bijwonen. Te zien is dan ook welke hardware geschikt is en hoe alles te integreren is tot één oplossing.

Interventie bepalen

In combinatie met slimme camera’s van bijvoorbeeld Bosch, zoals de Dinion 7100i IR en Autodome 7100 IR, is het maximale uit RSA te halen. Zelfs bij slechte weersomstandigheden reageert het systeem zo goed als feilloos op personen of voertuigen die een op scherp staande alarmzone betreden. Ook ’s nachts, als gebruik wordt gemaakt van thermische camera’s. Andere objecten, zoals dieren en bladeren, en bewegingen buiten de alarmzone worden genegeerd. Aan de hand van de camerabeelden kan de beheerder of centralist bepalen welke interventie nodig is. Zo wordt de kans op onnodige alarmopvolging teruggebracht tot het absolute minimum, wat veel geld en ergernis bespaart. Beter is het natuurlijk als helemaal geen alarm optreedt. Daarom ondersteunt RSA ook pre-alarm. Er wordt dan een melding gegenereerd als iemand een alarmzone nadert of wanneer iemand zich verdacht bij het hekwerk ophoudt. Door de persoon te laten merken dat hij gesignaleerd is, kan het binnendringen van beveiligd gebied worden voorkomen.

Eindgebruikers enthousiast

Bij grotere gebieden kunnen meerdere camera’s nodig zijn. RSA zorgt er binnen Security Center van Genetec voor dat bij alarm altijd de dichtstbijzijnde camera het beeld levert. Als de indringer verder loopt of rijdt, neemt de volgende camera de observatie automatisch over. Dit gebeurt aan de hand van de ‘trail’, ofwel het spoor van de indringer. Hiervoor zijn wel RSA-compatibele camera’s, detectoren en andere componenten nodig. Deze zijn te vinden op de supported device list van Genetec. Het beste zijn camera’s met multitracking. Die hebben als voordeel dat zij meerdere personen in beeld kunnen brengen. Hoewel RSA een hoge mate van betrouwbaarheid biedt, is een menselijke tussenschakel wel wenselijk. Een centralist kan niet alleen controleren of de alarmmelding terecht is, maar ook bepalen wat voor opvolging nodig is. In de eerste gebruiksfase zal het systeem nauwkeurig gekalibreerd moeten worden om de betrouwbaarheid te maximaliseren. Dat kan nog lokaal gebeuren om geen onnodig beroep te doen op de capaciteit van de toezichtcentrale. Eindgebruikers worden direct enthousiast als zij zien wat RSA voor hen kan betekenen. Het wordt inmiddels succesvol ingezet op luchthavens, zeehavens, rangeerterreinen en andere locaties met uitdagende omstandigheden.

afbeeling RSA

Wilt u meer informatie?
Neem dan vandaag nog contact op met ons via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510.

Het laatste nieuws

Genetec kondigt Security Center SaaS aan

Genetec kondigt Security Center SaaS aan

24-04-2024

Genetec Inc. heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Security Center SaaS. Deze schaalbare, open en geünificeerde SaaS-oplossing combineert toegangscontrole, video management, forensisch onderzoek, inbraakmonitoring, automatisering van de fysieke security en andere security mogelijkheden.

Support

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

09-04-2024

VideoGuard brengt een revolutionaire plugin op de markt voor integratie van AEOS in Genetec, twee van de meest geavanceerde securitysystemen op de markt. Deze innovatieve plugin stelt gebruikers in staat om naadloos te profiteren van de krachtige functionaliteiten van beide platforms,

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.