Beveiliging en ondersteuning van logistieke processen

afbeeling logistiek

Beveiliging is een van de belangrijkste aspecten van de logistiek, omdat waardevolle ladingen regelmatig het doelwit zijn van diefstal en andere criminele activiteiten. Maar met de apparatuur voor beveiliging is meer mogelijk, zoals het vergroten van de efficiency en betrouwbaarheid van de bedrijfsvoering. Videoguard kan diverse scenario’s demonstreren, waarbij de technologie bijdraagt aan de veiligheid én aan het commerciële succes van logistieke bedrijven.

De logistieke sector wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen op het gebied van beveiliging. Ten eerste zijn er de risico's van diefstal en verlies van waardevolle goederen tijdens het transport. Dit kan leiden tot financiële verliezen en reputatieschade voor bedrijven. Daarnaast is er het risico van terrorisme, waarbij logistieke knooppunten potentiële doelwitten kunnen zijn voor aanslagen. Verder vindt steeds vaker drugssmokkel plaats via reguliere transporten, waarbij indringers op de terreinen ervoor moeten zorgen dat de handelswaar uit handen van de douane en politie blijft.

Risicoanalyse en planning (facultatieve alinea)

Het uitvoeren van een grondige risicoanalyse is de eerste stap om de beveiliging in de logistiek te verbeteren. Dit omvat het identificeren van kwetsbaarheden in de supply chain, het beoordelen van mogelijke dreigingen en het ontwikkelen van een beveiligingsplan op basis van deze informatie.
Het plannen van beveiligde transportroutes kan helpen bij het verminderen van het risico op diefstal. En ook het identificeren van risicovolle gebieden en het kiezen van veiligere alternatieven kan de kans op criminele activiteiten aanzienlijk verkleinen. Langs de Europese snelwegen komen steeds meer beveiligde parkeerterreinen voor vrachtwagens. Verder kan het gebruik van geavanceerde technologische oplossingen de logistieke beveiliging verbeteren. Het gaat dan bijvoorbeeld om GPS-trackers en beveiligingscamera's in voertuigen, geavanceerde toegangssystemen in magazijnen en het gebruik van blockchain-technologie om de traceerbaarheid van goederen te vergroten. Het investeren in dergelijke beveiligingsmaatregelen is niet alleen een verstandige zakelijke beslissing, maar ook een manier om het vertrouwen van klanten te winnen en de reputatie van de organisatie te beschermen.

Eenvoudig te beheren platform

Met de oplossingen van Genetec zijn met name de logistieke terreinen en gebouwen goed te beveiligen. De geünificeerde producten maken oplossingen mogelijk waarbij toegangsbeheer, (video)intercom, kentekenherkenning en cameratoezicht elkaar versterken en de gebruiker over één eenvoudig te beheren platform beschikt. Dit zorgt voor real time meldingen bij ongewenste situaties en kan fraaie rapportages genereren, op basis waarvan de bedrijfsvoering verder is te optimaliseren. Ook is bijvoorbeeld bij het constateren van schade eenvoudig en snel te achterhalen wie daarvoor verantwoordelijk is. De software identificeert een binnenkomend voertuig en de chauffeur, controleert of de wagen conform het rooster arriveert en leidt deze via de video-intercom naar het juiste dock om gelost of geladen te worden. Dit alles conform de veiligheidsnormen van TAPA. Zo is het te beveiligen object te verdelen in zones met aparte toegangsrestricties. Extra diefstalgevoelige goederen worden in een dergelijke zone opgeslagen. Als iemand daar zonder de juiste autorisatie naar binnen wil, leidt dat tot alarm met camerabeelden.

Koppeling beveiliging en logistiek

In combinatie met barcodescanners zijn kostbare goederen tijdens het hele logistieke proces te volgen en te controleren. Mocht iets zoek of beschadigd raken, dan is met de camerabeelden aan te tonen dat het product het object in goede orde verlaten heeft. Door een koppeling van de beveiliging met het logistieke systeem is ook aan te tonen dat het met de juiste wagen en chauffeur is meegegaan. Voor een dergelijke functionaliteit leverde Genetec voorheen de module Traffic Sense. Tegenwoordig is deze geïntegreerd in Security Center, waarmee de totale beveiliging is te beheren. Dan gaat het om de beveiliging van het gebouw en het terrein, maar ook koppeling van meerdere objecten is mogelijk om zo de complete ‘supply chain’ overzichtelijk beheersbaar te maken.
Videoguard is gespecialiseerd in beveiliging van de logistiek en kan in nauwe samenwerking met installerende partners maatwerkoplossingen bouwen op basis van Security Center van Genetec in combinatie met producten van tientallen topmerken als Bosch, ASSA ABLOY en Dell.

Wilt u meer informatie?
Neem dan vandaag nog contact op met ons via sales@videoguard.nl of bel naar +31 850 410 510.

Het laatste nieuws

Genetec kondigt Security Center SaaS aan

Genetec kondigt Security Center SaaS aan

24-04-2024

Genetec Inc. heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Security Center SaaS. Deze schaalbare, open en geünificeerde SaaS-oplossing combineert toegangscontrole, video management, forensisch onderzoek, inbraakmonitoring, automatisering van de fysieke security en andere security mogelijkheden.

Support

VideoGuard brengt Genetec-AEOS Plugin

09-04-2024

VideoGuard brengt een revolutionaire plugin op de markt voor integratie van AEOS in Genetec, twee van de meest geavanceerde securitysystemen op de markt. Deze innovatieve plugin stelt gebruikers in staat om naadloos te profiteren van de krachtige functionaliteiten van beide platforms,

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.