Het aantal cyber aanvallen wereldwijd stijgt. Of het nu een data leak is of een aanval op netwerken of diensten, criminele cyber activiteit kan leiden tot grote financiële schade bij organisaties. De kosten kunnen niet alleen bestaan uit het opschonen en herstellen van een netwerk, maar ook uit het herstellen van vertrouwen bij partners en klanten. Uit een recent onderzoek (van het Ponemon Institute) is gebleken dat de gemiddelde kosten van een data leak ongeveer 3,6 miljoen dollar bedragen.
Of het nu gaat om de diefstal van miljoenen creditcardnummers of van intellectuele eigendommen (zoals IP adressen), een cyber aanval heeft meer gevolgen dan alleen de bedrijfsresultaten. Zoals bekend van spraakmakende zaken in de media, kan de reputatie van uw organisatie ernstige schade oplopen.

Om de risico’s van een aanval te beperken en cyber bestendig te zijn, moet u een uitgebreide cyber beveiligingsstrategie ontwikkelen en samenwerken met vertrouwde leveranciers.

5 stappen om uw cyber security te vergroten

Het vergroten van uw cyber security kan vaak ontmoedigend lijken. De volgende vijf stappen helpen u om hier een start mee te maken. Ze zijn afkomstig van het National Institute of Standards and Technology (NIST) van het Amerikaanse ministerie van Handel, dat richtlijnen, standaards en best practices biedt voor risico’s gerelateerd aan cyber security.

1. Identificeren

Volg de markt en potentiële bedreigingen pro-actief en zorg voor voortdurende begeleiding en ondersteuning van al uw werknemers.

2. Beschermen

Deel cyber security best practices en zorg dat iedereen toegang heeft tot de nieuwste software, firmware en cyber beveiliging.

3. Detecteren

Houd uw systemen scherp in de gaten en mocht u mogelijke kwetsbaarheden ontdekken, deel deze dan met alle belanghebbenden, ook buiten uw organisatie.

4. Reageren

In het geval van een cyber-inbreuk, erken de impact en help de getroffen belanghebbenden en werknemers in uw organisatie.

5. Herstellen

Stimuleer en ondersteun herstelplanningen binnen uw organisatie, zodat u alle geïnfecteerde systemen en diensten kunt herstellen.

Werk samen met erkende leveranciers

Een ander belangrijk aspect van cyber security risicobeheer is het beoordelen van uw supply chain. In het algemeen is effectief supply chain risk management (SCRM) essentieel voor het beschermen en waarborgen van de continuïteit en winstgevendheid van uw onderneming. Dit vereist wel dat u een netwerk opbouwt van vertrouwde leveranciers.

Hetzelfde principe geldt voor de toeleveranciers die u de componenten leveren voor uw fysieke beveiligingssystemen. Voor elke cyber security strategie is het cruciaal dat u uw systeem beschermt door een betrouwbaar netwerk op te bouwen. Aangezien een systeem zo sterk is als de zwakste schakel, moet u zich telkens afvragen of de fabrikanten en apparaten / toepassingen in uw netwerk betrouwbaar zijn.

Hulp nodig?

Videoguard kan u helpen met het opzetten van een betrouwbare cyber security strategie. Neem voor meer informatie contact op met sales@www.vg.ictmaatwerk.com of bel met +31 850-510 410

Waarom videoguard?

  • Service, meer dan alleen dozen schuiven!
  • Innovatieve concepten
  • Videoservers bouwen op maat
  • Totaal (solution) leverancier
  • Installatie ondersteuning
  • Technische support op contractbasis
Nieuws Blogs Cases Downloads

Advies nodig?!

Het team van Videoguard beschikt over parate kennis van een groot aantal verschillende producten en hun toepasbaarheid waar u een beroep op kunt doen. Contact opnemen