5 stappen om uw cyber security te vergroten

Genetec banner

Het aantal cyber aanvallen wereldwijd stijgt. Of het nu een data leak is of een aanval op netwerken of diensten, criminele cyber activiteit kan leiden tot grote financiële schade bij organisaties. De kosten kunnen niet alleen bestaan uit het opschonen en herstellen van een netwerk, maar ook uit het herstellen van vertrouwen bij partners en klanten. Uit een recent onderzoek (van het Ponemon Institute) is gebleken dat de gemiddelde kosten van een data leak ongeveer 3,6 miljoen dollar bedragen.

Of het nu gaat om de diefstal van miljoenen creditcardnummers of van intellectuele eigendommen (zoals IP adressen), een cyber aanval heeft meer gevolgen dan alleen de bedrijfsresultaten. Zoals bekend van spraakmakende zaken in de media, kan de reputatie van uw organisatie ernstige schade oplopen.

Om de risico’s van een aanval te beperken en cyber bestendig te zijn, moet u een uitgebreide cyber beveiligingsstrategie ontwikkelen en samenwerken met vertrouwde leveranciers.

5 STAPPEN OM UW CYBER SECURITY TE VERGROTEN

Het vergroten van uw cyber security kan vaak ontmoedigend lijken. De volgende vijf stappen helpen u om hier een start mee te maken. Ze zijn afkomstig van het National Institute of Standards and Technology (NIST) van het Amerikaanse ministerie van Handel, dat richtlijnen, standaards en best practices biedt voor risico’s gerelateerd aan cyber security.

1. IDENTIFICEREN

Volg de markt en potentiële bedreigingen pro-actief en zorg voor voortdurende begeleiding en ondersteuning van al uw werknemers.

2. BESCHERMEN

Deel cyber security best practices en zorg dat iedereen toegang heeft tot de nieuwste software, firmware en cyber beveiliging.

3. DETECTEREN

Houd uw systemen scherp in de gaten en mocht u mogelijke kwetsbaarheden ontdekken, deel deze dan met alle belanghebbenden, ook buiten uw organisatie.

4. REAGEREN

In het geval van een cyber-inbreuk, erken de impact en help de getroffen belanghebbenden en werknemers in uw organisatie.

5. HERSTELLEN

Stimuleer en ondersteun herstelplanningen binnen uw organisatie, zodat u alle geïnfecteerde systemen en diensten kunt herstellen.

WERK SAMEN MET ERKENDE LEVERANCIERS

Een ander belangrijk aspect van cyber security risicobeheer is het beoordelen van uw supply chain. In het algemeen is effectief supply chain risk management (SCRM) essentieel voor het beschermen en waarborgen van de continuïteit en winstgevendheid van uw onderneming. Dit vereist wel dat u een netwerk opbouwt van vertrouwde leveranciers.

Hetzelfde principe geldt voor de toeleveranciers die u de componenten leveren voor uw fysieke beveiligingssystemen. Voor elke cyber security strategie is het cruciaal dat u uw systeem beschermt door een betrouwbaar netwerk op te bouwen. Aangezien een systeem zo sterk is als de zwakste schakel, moet u zich telkens afvragen of de fabrikanten en apparaten / toepassingen in uw netwerk betrouwbaar zijn.

HULP NODIG?

Videoguard kan u helpen met het opzetten van een betrouwbare cyber security strategie. Neem voor meer informatie contact op met sales@videoguard.nl of bel met 085 – 0410510

Het laatste nieuws

Ondersteuning in de breedste zin van het woord

Ondersteuning in de breedste zin van het woord

01-05-2020

De hedendaagse beveiligingstechnologie biedt meer mogelijkheden dan menig eindgebruiker zich kan voorstellen. Al die nieuwe mogelijkheden brengen geweldige voordelen met zich mee, maar vereisen ook steeds meer kennis van de integrator of installateur. VideoGuard helpt daarbij door ervoor te zorgen

Lees meer
Support

Bosch brengt panoramacameras voor gebruik buiten

21-04-2020

Bosch introduceert met de Flexidome IP Panoramic 6000 een buitencamera met een beeldhoek van 180° of 360° en een sensor van 12 megapixels. De camera kan zelf de door de extreme groothoek ontstane beeldvervorming corrigeren, maar dat kan ook op de

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videogaurd

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis