Mobiele cameramasten beginnen vooral op bouwlocaties een vertrouwd gezicht te worden. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Het nieuwste van het nieuwste wordt op het moment geboden door Mobiqam, dat voor de distributie een overeenkomst is aangegaan met value added distributor VideoGuard.

Bij het ontwerp van de Mobiqam was het uitgangspunt dat plaatsing, afregeling en
onderhoud een minimum aan tijd moeten kosten. En dat is gelukt. Binnen vijftien minuten is de cameramast volledig operationeel. Aansluitingen zijn niet nodig en de accu kan dankzij plug-and-play binnen een minuut worden vervangen, waarna er weer voor zes dagen energie is. Net zo makkelijk is de harddisk met usb-aansluiting te verwisselen.

 

 

Encryptie

Bijzonder is ook dat de beelden standaard met encryptie worden beveiligd. Ze worden versleuteld opgeslagen en verzonden via 4G, Wifi of een kabel. Daardoor kan veilig gebruik worden gemaakt van een openbare internetverbinding. Voor het beheer levert Mobiqam een speciaal softwarepakket, waarmee niet alleen de beelden zijn op te vragen, maar waarmee ook de status van de apparatuur wordt bewaakt. Het accuniveau is te zien en er volgt alarm als één van de masten wordt bewogen. Ook heeft de Mobiqam gps, waarmee direct de locatie is te bepalen.

 

Virtueel hekwerk

Interessant is verder dat de Mobiqam met camera’s van verschillende fabrikanten is te gebruiken. Als heel speciale eisen worden gesteld aan bijvoorbeeld de lichtgevoeligheid of goed beeld bij slecht weer, is daar altijd wel een geschikte camera voor te vinden. Daardoor is de Mobiqam moeiteloos in te zetten voor bouwlocaties, evenemententerreinen en bij criminele hotspots in steden en op bedrijfsterreinen. Extra functionaliteit is bewegingsdetectie en de mogelijkheid om een virtueel hekwerk rond het beveiligde gebied te leggen. Zo kunnen mensen gewoon hun werk doen, maar worden indringers direct gedetecteerd. VideoGuard
heeft de expertise in huis om de masten snel en correct geconfigureerd op de locaties te krijgen.

Meer informatie is te verkrijgen via sales@videoguard of bel 085-0410510.