Trafic Sense

Traffic

Met de nieuwe oplossing kunnen verkeersmedewerkers processen automatiseren en controle over de verkeerssituatie krijgen door ITS, videobewaking en responstechnologieën bij incidenten te combineren.

Met een moderne benadering van verkeerssituaties heeft Genetec, toonaangevend leverancier van oplossingen voor geïntegreerde beveiliging, openbare veiligheid, operaties en business intelligence, de lancering aangekondigd van een next-generation softwareplatform met de naam Genetec Traffic Sense ™. Traffic Sense is ontworpen om verkeerstaken overzichtelijker en efficiënter te maken en brengt een uniform beeld van verkeerssystemen, gebruikt opkomende nieuwe technologieën zoals video- en gegevensanalyse en introduceert een hoger niveau van automatisering om het oplossen van verkeersincidenten te versnellen.

Traditionele geavanceerde verkeersbeheersystemen vereisen uitgebreide, integratie op maat en ontwikkeling en passen zich langzaam aan aan veranderende omgevingen. Traffic Sense is daarentegen ontworpen om nieuwe en opkomende technologieën naadloos te integreren, waardoor de totale kosten voor klanten worden verlaagd en de periodieke implementaties aanzienlijk worden verkort. Met Traffic Sense kunnen verkeerscentrales reageren op actuele situaties, zoals wegwerkzaamheden, nieuwe ontwikkelingen en veranderingen in het rijgedrag van bestuurders.

Traffic Sense biedt een geconsolideerd, uniform beeld van real-time omstandigheden en verkeersstromen richting verkeerscentra, grensovergangsposten en transportafdelingen, zodat ze de verkeerssituaties real-time en meer gedetailleerd kunnen volgen. Traffic Sense stelt verkeersmedewerkers in staat om wegen snel weer normaal begaanbaar te maken. Van real-time meldingen van verkeersincidenten tot alle relevante informatie in een enkele interface en het begeleiden van reacties via geautomatiseerde workflows.

Door gebruik te maken van diverse gegevensbronnen (van bermsensoren tot sondegegevens van derde partijen voor reistijdanalyse) identificeert Traffic Sense automatisch opstoppingen. Het correleert verkeersgegevens met bijbehorende videobeelden, en geeft alles weer in dynamische kaarten van rijwegen, waarmee operators direct en volledig op de hoogte zijn van wat er gebeurt. Met deze informatie kunnen operators via Traffic Sense actie ondernemen om de verkeerssituatie weer normaal te maken. Ze worden in hun acties begeleid door dynamische standaard bedieningsprocedures en kunnen de borden langs de betreffende wegen updaten via Traffic Sense, zodat bestuurders altijd goed op de hoogte zijn.

“De wegtransportsector maakt een periode van snelle transformatie door. Nieuwe en opkomende technologieën zijn nodig om verkeerscentrales te helpen om de toegenomen complexiteit van onze wegen en steeds veranderende verkeersomstandigheden te begrijpen en aan te pakken,” zegt Christian Chénard-Lemire, Commercial en Delivery Lead-Traffic Sense bij Genetec. “Met Traffic Sense bieden we steden en provincies de mogelijkheid om beter te begrijpen en te visualiseren wat er op hun wegen gebeurt. We kunnen hen helpen met de controle die ze nodig hebben om incidenten op elk moment op te lossen,” vervolgt Chénard-Lemire.

Met Traffic Sense kunnen organisaties ook de afwikkelingsprocedures bepalen die hun teams helpen bij het reageren op een verkeerssituatie. Beheerders maken geautomatiseerde workflows die worden geactiveerd op basis van een lopende situatie, die op hun beurt de juiste reactieprocedure aan operators presenteren. Ze hoeven niet langer te raden of te gokken en hebben alles wat ze nodig hebben direct in beeld. Deze aanpak is uiteindelijk efficiënter, minder foutgevoelig en zorgt ervoor dat operators consistent en met minder stress kunnen reageren.
Traffic

INTEGRATIE MET GOOGLE MAPS EN AXIS CITILOG

Ontworpen om te worden verbonden met een aantal externe verkeersapplicaties, is Traffic Sense de eerste verkeersverwerkingssoftware op de Canadese markt om gegevens rechtstreeks van Google Maps te integreren. Traffic Sense kan Google Maps-gegevens gebruiken, naast gegevens van Bluetooth-sensoren en geautomatiseerde systemen voor kentekenherkenning (ALPR), om absolute en relatieve reistijden te berekenen. Traffic Sense kan vervolgens acties activeren en taken automatiseren, zoals het waarschuwen van operators voor ongewone opstoppingen en het weergeven van vertragingswaarschuwingen op digitale verkeersborden om bestuurders om te leiden.

De nieuwe software integreert ook het automatische incidentdetectiesysteem van Citilog, onderdeel van Axis Communications. Dit systeem identificeert incidenten en ongevallen binnen enkele seconden op straten, snelwegen, bruggen en tunnels. Wanneer zich een nieuw incident voordoet, zoals een brandende auto of een illegaal geparkeerd voertuig, activeert Citilog automatisch een alarm in Traffic Sense, brengt relevante videobeelden uit de buurt beschikbaar en roept de operator op om de nooddiensten te bellen en relevante informatie ter beschikking te stellen en door te geven. Denk bijvoorbeeld aan de GPS-coördinaten.

Traffic Sense is nu verkrijgbaar via de gecertificeerde Genetec partners. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Videoguard – Frank Scholten (Productmanager) – frank.scholten@videoguard.nl +31 85 0 410 510

Het laatste nieuws

Bosch samenwerking

Bosch samenwerking

22-09-2022

VideoGuard is door Bosch benoemd als certified X2 Connect partner! Dit partnership is een bevestiging en waardering voor de succesvolle samenwerking tussen VideoGuard en

Lees meer
Support

Nieuwe prijslijst Bosch

16-09-2022

Download hieronder uw nieuwe prijslijst van Bosch. Deze prijzen gelden vanaf 5 september 2022.

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videoguard

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis