Mobiqam

Snel inzetbaar toezicht met Mobiqam®

De snel inzetbare, volledig autonome intelligente bewakingsoplossing voor bijvoorbeeld lokale autoriteiten, evenementen en bouwlocaties.

Wat maakt Mobiqam® uniek?

Mobiqam® is waarschijnlijk het meest geavanceerde mobiele videobewakingssysteem in de industrie. Sinds de lancering in België is het uitgegroeid tot een intelligente mobiele beveiligingsoplossing voor lokale autoriteiten, evenementen en bouwplaatsen. Waarom? Het is het enige volledig autonome, op batterijen werkende, snel inzetbare surveillancesysteem dat zowel een plug-and-play-batterij als een USB-drive biedt. Bovendien is het een mobiel CCTV-beveiligingssysteem dat geen toren unit vereist, waardoor het inzetten en reageren op veranderende omstandigheden eenvoudig is.

Snel inzetbaar beveiligingssysteem
Mobiqam® is snel en eenvoudig in gebruik. Alles is binnen 15 minuten klaar en daarom gemakkelijk inzetbaar.

Privacy by desgin
De Mobiqam® Portal is volledig beveiligd om de privacy van alle gebruikers te waarborgen. Of u nu verbonden bent met 4G, WiFi of een kabelnetwerk. Alle communicatie is end-to-end gecodeerd, zodat hackers geen schijn van kans maken.

Mobiqam Portal

Portal voor alle camera’s
De Mobiqam® Portal biedt toegang tot een intuïtief, beveiligd platform waarin u video’s kunt raadplegen, gegevens kunt wissen, de geheugencapaciteit of het batterijniveau kunt controleren en de locatie van elke Mobiqam® kunt bekijken. Voeg gebruikers toe en beheer ze zoals u wilt. Stel meldingen in voor alle soorten evenementen, zoals een bijna lege batterij, sensoractiviteit of schokdetectie.

De beste batterij in de industrie
Meerdere batterijopties met autonomie van de batterij tot zes dagen. Het revolutionaire kliksysteem maakt het eenvoudig om de batterijen te vervangen. U hoeft niet eens de camera te verwijderen. Klik gewoon op de lege batterij en klik de geladen batterij er weer in terwijl de camera op zijn plaats blijft. Zo eenvoudig.

Elke verbinding die u nodig hebt
Connectiviteitsopties zijn 4G, Wireless Point-to-Point, WiFi (client en toegangspunt), ethernet-verbinding met uw privénetwerk en een commerciële internet-uplink.

Kies de gewenste camera
Mobiqam® is ontworpen om te werken met een beschikbare bewakingscamera. Elke situatie kan worden voorzien van de juiste camera-oplossing. Vraag naar onze goedgekeurde leverancierslijst.

De mobiele videobewakingsoplossing met eenvoudig verwijderbare media
Koppel gewoon de USB-stick los en u hebt de gegevens die u nodig hebt in handen. Met betrekking tot de opslag van gegevens, de opname start zodra de camera beweging detecteert. Dat bespaart u mega veel opslag en tijd bij het doorlopen van de verzamelde gegevens.

Altijd zicht op de locatie
Met het ingebouwde GPS-systeem weet u altijd waar uw Mobiqam® zich bevindt. Stel een geofence rond uw Mobiqam® in om ongeautoriseerde bewegingen of diefstal te voorkomen.

100% Made in Belgium
Mobiqam® is na uitvoerig onderzoek ontwikkeld en geproduceerd in Europa. Directe ondersteuning door de fabrikant is hiermee gegarandeerd voor de partners.

Balkon

Toepassingen

Snelle implementatie surveillance oplossingen voor lokale autoriteiten

Lokale overheden gebruiken Mobiqam® als een aanvulling op hun vaste cameranetwerk, bijvoorbeeld in campagnes tegen vandalisme, sluikstorten en rommel. Het voordeel dat Mobiqam® biedt, is het feit dat Mobiqam® een snel inzetbaar surveillancesysteem is , dat het gemakkelijk maakt om te reageren op veranderende omstandigheden, zoals veranderde zwerfvuilplaatsen.

Versterking van beveiliging tijdens evenementen

Evenementen gebruiken Mobiqam® als een snelle en intelligente oplossing voor tijdelijke bewakingscamera’s, omdat het snel en doortastend kan handelen. Combineer Mobiqam® met een draadloze point-to-point-verbinding en het is de ideale oplossing voor live monitoring-evenementen. Ziet u op het laatste moment nog een dode hoek? Zet gewoon een Mobiqam® op en los het probleem binnen 15 minuten op, want zo snel is het geïnstalleerd.

Bescherming van bouwplaatsen en zwaar materieel

Aannemers gebruiken Mobiqam® om bouwplaatsen en zwaar materieel te beschermen. Voor marketingdoeleinden kan Mobiqam® ook als een time-lapse-camera worden gebruikt. Maak je geen zorgen over het besteden van te veel tijd aan het opstarten, want de snelle implementatiefunctie van Mobiqam® laat het binnen 15 minuten werken.

Succesverhalen

Bewaking bij evenementen

LIVE BEWAKING VAN EEN BEURS MET 200.000 BEZOEKERS IN OOSTENDE

Oostende voor Anker is een maritiem festival in de Belgische kustplaats Oostende. Het festival trekt 200.000 bezoekers en had hulp nodig bij het bijhouden van het overzicht van hun evenement. Door Mobiqam® uit te rusten met een draadloze point-to-point-verbinding, konden de organisatoren het evenement volgen met continue livestreams.

VASTE CAMERA’S TIJDENS DE FEESTEN IN HASSELT

De ‘Jeneverfeesten’ is een bekend festival in Hasselt (België). Vrij vertaald betekent dit Jenever of Gin Festival. Onnodig te zeggen dat op een festival waar 25.000 liter drank wordt geserveerd aan in totaal 150.000 bezoekers, extra toezicht noodzakelijk is. De politie van Hasselt versterkt hun vaste cameranetwerk met Mobiqam® om de feestelijkheden extra in de gaten te houden.

DE VREDE BEWAREN BIJ DEMONSTRATIES

Het hart van Europa, Brussel, is dé plek voor mensen om te demonstreren. Om de rust te bewaren tijdens demonstraties, heeft de stad Zaventem, de thuisbasis van Brussels Airport, tijdelijk Mobiqam® opgezet om de menigte live te kunnen volgen.

Bouwplaatsen

BESCHERMING VAN DE GROOTSTE RENOVATIE VAN 2017

De renovatie van de Philips Bridge was een van Hasselt’s grootste renovatieprojecten in 2017 en duurde anderhalf jaar om te voltooien. De aannemer had behoefte aan een veilige zone voor het zware materieel. Die maakten ze met behulp van Mobiqam®. Mobiqam® werd aangesloten op het elektriciteitsnet, zodat de batterij functioneerde als 3-daagse UPS.

Extra: de aannemer gebruikte Mobiqam® om van het begin tot het eind een time-lapse van het project te maken. Deze konden ze goed gebruiken voor promotiedoeleinden.

TIME LAPS MAKEN OM BOUWPROJECTEN TE PROMOTEN

De langste fietstunnel in België werd geïnstalleerd in iets minder dan twee dagen. Deze showcase van infrastructurele engineering werd vastgelegd met de Mobiqam® time – lapse-functionaliteit. Vanwege de lange autonomie van de batterij kan de camera overal worden geïnstalleerd om het perfecte gezichtspunt te krijgen. De klant koos voor een zeer hoogwaardige PTZ-camera, zodat de positie op afstand kon worden aangepast. Dankzij de 4G-verbinding was de klant in staat om de werken te controleren terwijl hij zelf onderweg was. Het resultaat is een prachtige time lapse video, die verspreid werd door de internationale media.
Dankzij de Mobiqam® USB-opslag kon de video onmiddellijk worden weergegeven en was deze al online een paar uur nadat het werk voltooid was.

Het laatste nieuws

Ondersteuning in de breedste zin van het woord

Ondersteuning in de breedste zin van het woord

01-05-2020

De hedendaagse beveiligingstechnologie biedt meer mogelijkheden dan menig eindgebruiker zich kan voorstellen. Al die nieuwe mogelijkheden brengen geweldige voordelen met zich mee, maar vereisen ook steeds meer kennis van de integrator of installateur. VideoGuard helpt daarbij door ervoor te zorgen

Lees meer
Support

Bosch brengt panoramacameras voor gebruik buiten

21-04-2020

Bosch introduceert met de Flexidome IP Panoramic 6000 een buitencamera met een beeldhoek van 180° of 360° en een sensor van 12 megapixels. De camera kan zelf de door de extreme groothoek ontstane beeldvervorming corrigeren, maar dat kan ook op de

Lees meer

Videoguard account

vinkjeBekijk prijzen in onze webshop.

vinkjeKrijg toegang tot onze downloads & papers.

Videogaurd advies

Advies nodig

Het team van Videoguard beschikt over parate
kennis van een groot aantal verschillende
producten en hun toepasbaarheid waar u een
beroep op kunt doen.

Support ticket

5 jaar garantie

Videogaurd advies

Voor meer informatie over "5 jaar garantie" van Videoguard

Waarom Videogaurd

vinkjeService, meer dan alleen dozen schuiven!

vinkjeInnovatieve concepten

vinkjeVideoservers bouwen op maat

vinkjeTotaal (solution) leverancier

vinkjeInstallatie ondersteuning

vinkjeTechnische support op contractbasis